Umut Kervanı ve IHO EBRAR'dan kırtasiye yardımları

Umut Kervanı ve IHO EBRAR'dan kırtasiye yardımları

Umut Kervanı, Batman ve İstanbul'da, pazartesi başlayacak olan 2018-2019 eğitim-öğretim yılı öncesi muhtaç öğrencileri kırtasiye yardımında bulundu. Öte yandan IHO-EBRAR da benzer yardımlarda bulundu.

Pazartesi başlayacak olan 2018-2019 eğitim-öğretim yılı öncesi Umut Kervanı ile uluslararası yardım kuruluşu IHO-EBRAR, muhtaç öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Batman Umut Kervanından öğrencilere kırtasiye yardımı

Batman Umut Kervanı, yetimler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Yaptıkları yardım hakkında açıklamalarda bulunan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, ihtiyaç sahibi ailelere düzenli yardımlarda bulunduklarını anımsatarak, yaptıkları yardımlardan birinin de ihtiyaç sahibi ve yetim öğrencilere kırtasiye yardımı olduğunu söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasıyla birlikte öğrencileri de unutmayarak kırtasiye yardımında bulunduklarını aktaran Işık, bu kapsamda yüzlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye yardımı yaptıklarını belirtti.

Işık, “Umut Kervanı olarak okul sezonu dolayısıyla mağdur ve muhtaç ailelerin çocukları için yoğun bir çalışma içerisine girdik. Bu konuda hayırsever kırtasiye sahipleri ve vatandaşlarla görüştük. Bu hayırseverler bizi kırmadı ve belli bir yardımda bulundular. Bizlerde onların yardımlarına vesile olarak Batman’da yaşayan fakir ve muhtaç ailelerin çocuklarını derneğimize çağırarak onlara kırtasiye yardımında bulunduk.” dedi.

Işık, “Kırtasiye malzemelerimizin içerisinde okul çantamız, defter, kalem, silgi gibi kırtasiye malzemeleri vardır. Okul sezonunda bu yıl en az 500 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunmayı hedefliyoruz. İnşallah bağışlar geldiği sürece bu yardımlarımız da artacaktır.” diye konuştu.

Kendilerine yardım yapılan öğrenciler de sevinçlerini dile getirerek, kendilerine yaptıkları yardımdan dolayı Umut Kervanına teşekkürlerini iletti.

İstanbul

Umut Kervanı, İstanbul Esenler'de de 30 muhtaç çocuğa kırtasiye yardımında bulundu

Yapılan yardımlar hakkında değerlendirmede bulunan Umut Kervanı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Molla Cemal Çınar, Türkiye’nin birçok yerinde kırtasiye yardımları yaptıklarını ifade ederek, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında tüm öğrenci ve öğretmenlere de başarılar diledi.

Çınar, “Pazartesi günü açılacak olan okullar sebebiyle yetim ve muhtaç çocuklara karınca kararınca yardım yapmaya çalışıyoruz. Bunu biz İslami açıdan kendi görevlerimiz arasında görüyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu gibi müesseseler toplumun buna benzer ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyorlar. Vakıf olarak Türkiye’nin birçok yerinde her sene eğitim sezonunun başında kırtasiye yardımları adı altında kampanyalar başlatıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde yüzlerce yetim ve muhtaç aileye kırtasiye yardımında bulunduk. Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Vakfımızın genel merkezi olarak da yardımlarımızı yapmak için burada kardeşlerimizi toplayarak yardımlarımızı ulaştırıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin 23 ilinde 100 farklı noktada çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çınar, yapılan yardımların miktarını sezon bitiminde açıklayabileceklerini söyledi.

Umut Kervanı Vakfına teşekkür eden kırtasiye yardımı alan öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılında tüm arkadaşlarına başarılar diledi.

IHO-EBRAR’dan Çınar'da yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

Dünyanın birçok ülkesinde, yardım faaliyeti yürüten uluslararası yardım kuruluşu IHO-EBRAR, Yetimler Vakfı ve Çınar Şefkat-Der aracılığı ile Çınar’da yetim öğrencileri sevindirdi.

IHO-EBRAR Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar, yardımlara ilişkin şu açıklamada bulundu: "Yetim, fakir ve mağdur kardeşlerimize çeşitli kalemlerden oluşan kırtasiye yardımlarını teslim ettik. Allah bu hayırsever kardeşlerimizden razı olsun. Buradaki yetim ve mağdur öğrenciler adına bütün kardeşlerimizden, hayır sahibi iş adamlarına teşekkür ediyoruz. Dünyanın dört bir tarafındaki mazlum ve mağdurlar için yardımlarımız devam edecektir inşallah."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler