Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor

Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor

​Umut Kervanı, şubat ayında gıda, giyim ve beyaz eşyadan oluşan yardımları yüzlerce muhtaç aileye ulaştırdı.

Umut Kervanı şubat ayı içerisinde yaptığı yardımlarla yüzlerce ailenin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Diyarbakır Umut Kervanı, nisan ayı içerisinde fakir ve mağdur ailelere yaptıkları yardımların faaliyet raporunu açıkladı.

Diyarbakır merkez ve çevre köylerinde yapmış olduğu yardımlarla sık sık gündeme gelen Diyarbakır Umut Kervanı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elilçi, nisan ayı içerisinde toplam 113 bin 67 TL tutarında yardım yaptıklarını belirtti.

Elilçi, "Mübarek Ramazan ayının yaklaştığı bu günlerde fakir ve mağdur ailelere yardım etmenin ehemmiyetini daha fazla idrak etmekteyiz. Bu anlamda işimize olan iştiyakımız fazlalaşmaktadır. Fakir ve mağdurların mübarek Ramazan ayını bir nebze de olsa rahat geçirebilmeleri için tüm varlıklı ve hayırsever kardeşlerimizi yardıma davet ediyoruz." dedi.

Elilçi, nisan ayı içerisinde 254’ü Suriyeli olmak üzere toplamda 996 aileye gıda, giyim, kırmızı et ve züccaciye yardımı yapıldığını dile getirdi.

Van Umut Kervanı’ndan beyaz eşya yardımı

Van Umut Kervanı İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Van’da bulunan 10 ihtiyaç sahibi aileye beyaz eşya yardımında bulundu.

Konuyla ilgili Açıklamalarda bulunan Van Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yıldırım , "Beyaz eşya ihtiyacı olan ailelerimiz vardı. Tespitini yaptık ve on ailemize çamaşır makinası, fırın, buzdolabı, halı ve farklı ev eşyası yardımında bulunduk. Bu ailelerin gıda, giyim, beyaz eşya ve ev ihtiyaçlarını da gidermeye çalışıyoruz. Bu şekilde dönemsel yardımlarımız oluyor." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Yıldırım, "Ramazan ayı geldi. Sadaka, fitre ve zekâtı olanlara talibiz. İhtiyaç aile sayısı çok fazla. Van'da 6 bine yakın aile müracaat etmiş durumda ve halen devam ediyor. Bu aileleri ramazan ayında onları yalnız bırakmayalım, onların ihtiyaçlarını karşılayalım. Hayırseverlerden, esnaflardan destek bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Silopi'de yetim ve öksüz kardeşlere yardım

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü olan Umut Kervanı, Şırnak’ın Silopi ilçesinin Başverimli beldesine bağlı Başköy köyünde yetim ve öksüz kardeşlere gıda yardımında bulundu.

Yardım dağıtımın ardından açıklamada bulunan Umut Kervanı'nın Silopi'deki temsilcilerinden Kamil Bayar, "Muhtaç aileye yardım paketlerimizi getirdik. Biz istiyoruz ki esnafımız, halkımız ve yetkililer bu aileye sahip çıksın. Hiç kimseleri yok ve yardımlara muhtaçlar. Ne eşleri ne de anne babaları var." diye belirtti.

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.