Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor

Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor

​Umut Kervanı, Adana, Mardin, Şanlıurfa ve Adıyaman'da çocuklara kışlık, bazı ailelere de gıda yardımında bulundu.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Umut Kervanı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Umut Kervanı bu kapsamda Adana, Mardin, Şanlıurfa ve Adıyaman'da çocuklara kışlık, bazı ailelere de gıda yardımında bulundu.

Adana Umut Kervanından "Çocuklar Üşümesin" projesi 

Umut Kervanı Platformu üyesi Adana Umut Kervanı Derneği, "Çocuklar Üşümesin"  projesiyle Adana’daki ihtiyaç sahibi öğrencilere mont, hırka, kazak, bere ve ayakkabı dağıtımına başladı.

Proje kapsamında geçtiğimiz senelerde yüzlerce fakir öğrenciye kışlık giysi yardımı yapıldığını bu sene de yardımların devam edeceğini belirten Adana Umut Kervanı Derneği Başkanı Abidin Serin, "Malumunuz havalar soğudu hatta ülkemizin birçok bölgesinde sıcaklık sıfırın altına düşmüş durumda. Adanamızda da hatırı sayılır bir soğuk var. Biz de bunun için okullarda yardıma muhtaç olan öğrenciler için mont, hırka, kazak, bere ve ayakkabıdan oluşan paketlerde kışlık kıyafet hazırladık. İnşallah ilk dağıtımımızı Yüreğir ilçesine bağlı Irmakbaşı köyü İlköğretim Okulunda gerçekleştireceğiz. Daha sonra da yardımlarımız devam edecek." diye belirtti.

Hayırseverlere destek çağrısı yapan Serin, Adana’da tespit ettikleri daha yüzlerce fakir öğrencinin olduğunu,  "Çocuklar Üşümesin" projesine desteklerin sürmesi halinde bu öğrencilere de mont, ayakkabı, kışlık giysi ve kırtasiye yardımı yapmayı istediklerini söyledi.

Çocuklar Üşümesin projesi kamsamında hazırlanan kışlık giysileri, Irmakbaşı köyü İlköğretim Okulunda onlarca fakir öğrenciye dağıtan dernek yetkililerinin önümüzdeki günlerde başka köy okullarına da dağıtım yapacağı öğrenildi.

Şanlıurfa Umut Kervanı öğrencilere kışlık yardımda bulundu

Umut Kervanı, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Siyer Vakfı'nın katkılarıyla Armağanlı İlkokulu’nda eğitim gören 12 öğrenciye mont ve bot yardımında bulundu. Öğrencilere ayrıca siyer kitabı hediye edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Umut Kervanı Siverek koordinatörlerinden Kutbettin Temur, "Armağanlı İlkokulunda okuyan öğrencilerin bot ve mont talepleri üzerine, Umut Kervanı Siverek Koordinatörlüğü olarak merkezi İstanbul’da bulunan Siyer Vakfının katkılarıyla 12 öğrencimize bot ve mont yardımında bulunduk. Katkılarından dolayı Siyer Vakfı’na teşekkür ederiz." dedi.

Umut Kervanı'ndan Midyat'daki muhtaç ailelere yardım

Umut Kervanı, Mardin'in Midyat ilçesinde ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere  gıda, giyecek ve ev eşyası yardımında bulundu.

Yapılan yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Midyat temsilcisi Mehmet Şerif Ece, zengin ile fakir arasında bir köprü vazifesini yerine getirdiklerini belirtti.

Ece, "Suriye’den yeni gelen bir aileye battaniye, elbise ve soba yardımı yapıldı. 10 aileye battaniye ve halı, bir aileye buzdolabı, 4 aileye odun sobası, 2 Suriyeli aileye gıda, yatak ve battaniye, 2 aileye gıda ve temizlik malzemeleri, 8 yetim çocuğa kışlık ayakkabı yardımı yapıldı. Umut kervanı olarak Midyat’a yeni gelen bir aileye hayırseverlerin verdikleri eşyaları ulaştırdık. Çok zor durumdaydılar. Evde hiçbir şeyleri yoktu. Biz de halı, battaniye, mutfak eşyası ve elbise getirdik. Şu an lazım olanlar bunlardı. Soba ve yakacak ihtiyaçları var. İnşallah onları da tedarik edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yardım yapılan aileler, yapılan yardımlar için Umut Kervanı yetkililerine teşekkür ettiler.

Umut Kervanı Kahta’da yardımlarını sürdürüyor

Umut Kervanı, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yardıma muhtaç ailelere yönelik yaptığı yardımlarını sürdürüyor. Önceden tespit edilen 12 fakir aileye gıda yardımında bulunuldu.

Yapılan yardımlar hakkında konuşan Umut Kervanı Vakfı Kahta temsilcisi Ramazan İlanlı, hayırsever vatandaşlar ile fakir aileler arasında köprü olduklarını belirtti.

İlanlı, "Allah yolunda infak etmemizi Rabbimiz bize emretmiştir. Hayırsever vatandaşlarımızın bize verdikleri zekat ve sadakalarını, eşit bir şekilde kolilere yerleştirip önceden tespit ettiğimiz fakir ailelere dağıtıyoruz. Daha çok çok sayıda fakir ailelere yardımda bulunmuştuk. 12 fakir aileye de gıda kolilerini teslim ettik. İnşallah yardımlarımıza devam edeceğiz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler