Umut Kervanından Hilvan'da 200 aileye gıda yardımı

Umut Kervanından Hilvan'da 200 aileye gıda yardımı

Umut Kervanı Vakfı, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde 200 aileye temel gıda malzemesi ulaştırdı.

Umut Kervanı Vakfı üyelerinden Hilvan Selam-Der tarafından daha önce tespit edilen ihtiyaç sahibi 200 aileye temel gıda malzemesi verildi.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Hilvan Temsilcisi Abdulkerim Yüksekyayla, "Umut Kervanı Vakfı Hilvan temsilciliği olarak, bu yıl 200 aileye yardım ulaştırdık. Yardım malzemelerimiz; bulgur, pirinç, yağ, makarna, köftelik gibi temel gıda malzemeleridir. 4 mahalle temsilcimizle birlikte yardım kumanyalarımızı daha önce tespit ettiğimiz ailelere ulaştırdık." dedi.

Şu anda 200 aileye yardımda bulunduklarını fakat tespit aile sayılarının 300 olduğunu söyleyen Yüksekyayla, “ Şu anda köyler de de mağdur ailelerimiz var biz 200 aileye yardım ulaştırdık. Fakat bizim tespitlerimiz yaklaşık olarak 300 mağdur aile var. Eğer hayır sahibi insanlar bize yardımlarını ulaştırırsa biz yıl boyunca bunu devam ettireceğiz. Ramazan ayı bir fırsat ayıdır bazı aileler var ki evlerinde ekmek dahi bulamaz durumdalar. Bazı insanların sofralarında ise birkaç çeşit yemek var ve o şekilde iftar ediyorlar. Bize, 'yardıma muhtaç bir aile var' dediler gidip baktığımızda o ailenin yiyecek ekmekleri dahi yoktu. Biz kendisine bir gıda yardım paketi götürdük. Çok sevindi ve bize dua etti. Vatandaşlar bazen yardım yapabilmek için 'Ramazan ayını bekliyoruz' diyorlar çünkü insanlar alışmış sadece Ramazan ayında yardım edileceğini biliyorlar.” şeklinde konuştu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)  






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.