Umut Kervanından Şırnak halkına yardım

Umut Kervanından Şırnak halkına yardım

Şırnak'ta çıkan çatışmalar nedeniyle mağdur olan halka Umut Kervanı Yardım Platformu tarafından bir kamyon ve transit dolusu yardım paketi gönderildi.

Yaptığı yardımlarla halkın teveccühünü kazanan Umut Kervanı Yardım Platformu, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan Şırnak halkına bir kamyon ile transit dolusu yardım paketi, kışlık giyim ve ev eşyası gönderdi.

Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankasında toplanan un, gıda, giyim malzemeleri, halı, battaniye gibi yardım paketleri, akşam saatlerinde bir kamyon ile bir transite yerleştirilerek, Şırnak’taki mağdur halka gönderildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Umut-Der Genel Başkan Yardımcısı İzzeddin Ekinci, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Şırnak’ta çatışmalardan dolayı mağdur olmuş halka Umut Kervanı Yardım Platformu olarak yardım çalışması başlattıklarını söyledi.

Şırnak’taki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin kendilerine yardım elinin uzatılması çağrısında bulunmasıyla yardım faaliyetlerini hızlandırdıklarını belirten Ekinci, “Şırnak’taki kardeşlerimiz Umut Kervanına müracaat ettiler ve durumlarını izahat ettiler. Uzun süreden beri Şırnak’taki olaylardan dolayı sokağa çıkma yasağı vardı. Oradaki mazlum halk bize müracaat etti, bizden yardım beklediler. Bizde elimizden gelen gayreti göstererek, bugün onlara bir kamyon ve transit gıda malzemesi, battaniye, un ve temel ihtiyaçlarını göndermeye çalışıyoruz.

“Halkımızın da yardımlarını bekliyoruz”

Şırnak’taki tüm halka destek olmak istediklerini fakat imkânlarının kısıtlı olduğuna dikkat çeken Ekinci, hayırseverlere seslenerek, mağdur halka yardım elinin uzatılması çağrısında bulundu.

Ekinci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabi biz istiyoruz ki oradaki tüm halka destek, yardımcı olalım. Şu anda binlerce insana yardım etmeyi düşünüyoruz. Biz bugün bir kamyon ve transit dolusu yardım gönderiyoruz. İnşallah yardımlarımız devam edecektir. Daha fazla mağdur halka ulaşmak için halkımızın da yardımlarını bekliyoruz. İnşallah biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugün itibariyle yağ, pirinç, fasulye, bulgur, un, elbise, halı, bine yakın battaniye gibi malzemeleri gönderiyoruz. Bu yardımlarımız devam edecektir.”(M.Fatih Akgül-İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.