Van Umut Kervanı hayırseverler ile yoksullar arasında köprü oldu

Van Umut Kervanı hayırseverler ile yoksullar arasında köprü oldu

Van Umut Kervanı, Tuşba ilçesinde ikamet eden muhtaç iki aileye beyaz eşya ve nakit para yardımında bulundu.

Van Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği, geçtiğimiz hafta Rehber TV’de yayınlanan Umut Kervanı programı aracılığıyla, yoksul iki ailenin durumunu ekranlara taşıyarak mağduriyetlerini duyurmuştu.

Umut Kervanı programı aracılığıyla, Van Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği Van Şubesi yetkililerine ulaşan hayırseverler, mağdur aileye yardım eli uzattılar. Tuşba ilçesinde ikamet eden muhtaç iki aileye beyaz eşya ve bir miktar nakit para yardımında bulunuldu.

Yapılan yardım hakkında bilgi veren Van Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği Tespit Komisyonu Başkanı Said Koç, “Rehber TV ekranına taşımış olduğumuz bu ailelerimizden Allah razı olsun, hayırseverlerin getirmiş oldukları özellikle buzdolabı, bir miktar nakit parayı takdim ettik. Allah Teâlâ kendilerinden razı olsun.” dedi.

Yapılan yardımlarla mağduriyetleri bir nebze de olsa giderilen ailelerden Cezmi İnan, hayırseverlere ve Van Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği yetkililerine teşekkür ederek “Allah hepinizden razı olsun inşallah, siz Umut Kervanı olarak bizlere umut oldunuz. Sizin aracılığınız ile bize bu yardımlar ulaştı. Bizlere destek verdiniz. Bugüne kadar bizlere ışık oldunuz, ben hepinizden razıyım, Allah da hepinizden razı olsun. Sizden hayırseverlerden katkısı olanlardan Allah Teâlâ razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Mağdur ailelerden Esmer Çağan ise memnuniyetini dile getirerek “Allah hepinizden razı olsun, zaten dün bizleri çağırdınız, çocuklarımı giydirdiniz bot ve mont verdiniz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Çok sevindim, çok mutlu oldum, artık benim de tencerem kaynıyor, çocuklarım yemek yiyorlar.” dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler