Yetim-Der 3 çifti evlendirdi

Yetim-Der 3 çifti evlendirdi

Yetim-Der, İstanbul’da düzenlediği törenle 3 çifti daha evlendirdi.

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), İstanbul’da düzenlediği düğün töreniyle 3 çifti daha evlendirdi.

Fatih’teki bir düğün salonunda düzenlenen törene HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Sait Şahin ve Erdal Elibüyük, Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin, Doğruhaber Gazetesi Genel Koordinatörü Abdullah Aslan, Umut Kervanı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Çınar, Özgür Kudüs Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Düğün merasimi Selim Sivi Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yetim-Der Başkanı Fikri Karavil’in hayır temenni ve tebriklerinden sonra Umut Kervanı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Çınar, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Çınar, “Peygamber aleyhiselam bir hadisinde, evlenen Müslümanın dininin yarısını ayakta tuttuğunu belirtiyor. Başka bir hadis de ise evlenen bir Müslümanın imanının yarısının kurtardığı ifade ediyor. Demek ki evlilik sadece bir eşe sahip olmak, sadece çocuk sahibi olmaktan öte bir şeydir.” dedi.

Çıplaklık ve iffetsizliğin yaygınlaştırıldığına, Müslümanların aile yapısının imha edilmesi için ifsat organizasyonlarının planlı şekilde yapıldığına dikkat çeken Çınar, evlenecek çiftlere kolaylık sağlanması gerektiğini ifade etti.

“Bugün evlilikler gerçekten de ciddi masraflar gerektiriyor.” diyen Çınar, “Bütün şartlar elverdiği halde maddi imkânsızlıklar yüzünden, birçok gencimiz şu anda evlenmekte zorlanıyor. Evliliklerini geciktiriyor. Resulullah bundan 1400 yıl önce ‘En hayırlı düğün, masrafı en az olan düğündür. En hayırlı gelin, mehrini en az isteyen gelindir. Çocuklarınızı, gençlerinizi evlendiriniz, rızıktan korkmayınız, Allah onları rızıklandırır.’ diyor. Biz, ‘Çocuklarımızın evlenmeden işini, aşını, mesleğe girişlerini garanti edelim, ondan sonra evlendirelim.’ diyoruz ama toplumda ciddi manada sorunlar var. İslami düşünceye sahip insanlar, sebepsiz yere gençlerinin evliliğini geciktirmemelidir. Çocuklarımızı erken evlendirmeye çalışalım ve düğünlerimizi en az masrafla yapalım.” şeklinde konuştu.

Cemal Çınar Hoca’nın konuşmasının ardından düğüne gelen misafirlere yemek ikramı yapıldı. İkindi namazının kılınmasın ardından Özlem Ajans sanatçılardan Selami Güneş ezgiler seslendirdi.

Düğünün ardından İLKHA mikrofonlarına konuşan Mavi Marmara gazilerinden Yetim-Der Başkanı Fikri Karavil, yetim ve öksüzlere yardımda bulundukları gibi ihtiyaç sahibi ailelere de ulaşmaya çalıştıklarını, bu bağlamda farklı zamanlarda evlilik çağına gelmiş gençleri de evlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Karavil, hayırseverlere de çağrıda bulunarak, bu tür hayırlı hizmetlere devam edebilmek için kendilerinin desteklerini beklediklerini, yapılan iyiliklerin ecrini Allah’ın hem bu dünyada hem ahirette vereceğini ifade etti.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.