Yetim-Der Diyarbakır'da 22 çiftçi evlendirecek

Yetim-Der Diyarbakır'da 22 çiftçi evlendirecek

Yetim-Der, "Huzura Adım" projesi kapsamında Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi 22 çiftçi evlendirecek.

2010 yılında kurulan Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Yetim-Der), yetimlere katkı sunabilmek adına çeşitli projelerle faaliyetlerine devam ediyor.

Yetim-Der tarafından 2011 yılında başlatılan "Huzura Adım" projesi kapsamında maddi durumu yeterli olmayan 22 yetim ve öksüz çift evlendirilecek.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Yetim-Der Başkanı Fikri Karavil, evlenme imkânı olmayan gençlere maddi ve manevi yardımlarda bulunduklarını söyledi.

22 çiftçin düğününü 2 Temmuz Pazar günü yapacaklarını açıklayan Karavil, bu hususta hayırseverlerden gelecek yardımları beklediklerini belirtti

Beyaz eşya yardımı yaptıkları çiftlerin düğünlerini de organize ettiklerini dile getiren Karavil, "Yetim-Der olarak farklı zamanlarda farklı projelere imza atıyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmaları tek başımıza karşılamamız mümkün olmuyor. Bundan dolayı hayırsever halkımıza bazen bilgilendirmelerde bulunup, yapacağımız projelere destek olmaları için kamuoyuna duyuruyoruz. 2 Temmuz 2017 tarihinde 'Huzura Adım' projesi kapsamında 22 çifti evlendirme planı yapıyoruz. İnşallah çiftlerimizin hem düğünlerini yapacağız hem de beyaz eşya desteği vereceğiz." dedi.

"Bugüne kadar 155 çiftimizin evliliğine yardımcı olduk"

Evlenme noktasında maddi zorluk çeken gençlere bir nebze de olsa katkı sunup, cesaret vermek ve toplumda evlilik dışı ilişkilerin önüne geçmek için bu projeyi başlattıklarını ifade eden Karavil, şunları söyledi: "Bugüne kadar 155 çiftimize bu noktada yardımcı olduk ve yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle evlenecek olan gençlere katkı sunmak isteyen hayırseverlerin derneğimize bağışta bulunmalarını ya da beyaz eşya ve farklı malzemelerde destek olmalarını bekliyoruz. Bu vesileyle tüm halkımızın projemize destek vermesini istiyoruz."

Evlilik yardımı konusunda kendilerine başvuru yapanları değerlendireceklerini sözlerine ekleyen Karavil, "Hemen hemen her yıl yüzlerce, binlerce genç evleniyor. Bu konuda bir kısmına destek olma noktasında çalışmalarımız var. Başvuru noktasında da bazı kriterlerimiz var. Özellikle öksüz kızlarımız ile yetim büyüyen çocuklarımıza öncelik vereceğiz. Bunun dışında çok mağdur olan gençlere destek olmaya çalışacağız." şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler