Yetimler Vakfı, Ramazan'ın 15'inde yetimleri unutmadı

Yetimler Vakfı, Ramazan'ın 15'inde yetimleri unutmadı

Ramazan ayının 15'inci günü olan Dünya Yetimler Günü münasebetiyle çalışma başlatan Yetimler Vakfı, ziyaret ettiği yetimleri hediyelerle sevindirdi.

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı, Ramazan ayının 15'inci gününün Dünya Yetimler Günü olması münasebetiyle bir farkındalık oluşturmak amacıyla yetimleri ziyaret etti.

Yetimler Vakfı, bugünün önemine binaen ziyaret ettiği yetimlere hediyeler vererek sevinmelerini sağladı.

Dünya Yetimler Günü münasebetiyle yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyelerinden Mehmet Ali Aysu, İslam'ın yetimlere verdiği değere binaen müslümanların yetimlere sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.

"Ramazan ayının 15'i Dünya Yetimler Günü olarak kutlanıyor"

Ramazan ayının 15'inci gününün Dünya Yetimler Günü olarak kutlandığını anımsatan Aysu, "Allah şu an içinde bulunduğumuz Ramazan ayını tüm Ümmeti Muhammed'e hayırlı eylesin, sıkıntılarını gidermeye vesile kılsın. Ramazan ayı Müslümanlar için değerli bir aydır. Bu ayın en önemli günü olan 15'ini Müslümanlar, Dünya Yetimler Günü olarak kutlarlar. Bizler Yetimler Vakfı olarak bugüne duyarsız kalmayarak tüm yetim çocuklarımızı ziyaret ettik, bugünün yetimler günü olduğunun farkındalığını oluşturduk, hediyeler alarak bugünleri tanıtmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

"Yetimler her zaman gözetilmeli"

Sadece bugün değil yılın tüm günlerinde yetimlerin gözetilmesi gerektiğini belirten Aysu, "Yetimler Vakfı olarak bizler yetimleri sadece Ramazan'ın 15'inde değil yılın 365 günü hatırlıyor ve yardım etmeye çalışıyoruz. Çünkü yetimlerin bize Allah'ın birer emaneti olduğuna iman etmişiz. Rabbimiz yetimleri çok sevdiği için sevgili Peygamberi de yetim olarak dünyaya getirmiş. Aslında yetimlerle beraber kendimize de sahip çıkmış oluyoruz." şeklinde konuştu.

"Yetimlere sahip çıkanlar cennette Peygamber'e komşu olacaktır"

İslam'ın yetimlere verdiği değeri hadislerle anlatan Aysu, şunları söyledi: "Biz biliyoruz ki; Allah Teala yetimlere yardım edildiğini gördüğünde kendi meleklerinin sevindiğini defalarca kudsi hadislerde belirtmiştir. Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde, 'Ben ve yetimlere sahip çıkan cennette komşu olacağız' diye buyurmuş ve mükafatının yüksek olduğunu bize bildirmiştir. Bundan dolayı yetimlere sahip çıkılması gerektiğinin İslam'ın bir şiarı ve ahiret kurtuluşumuza vesile olduğu şuuruyla yetimlere sahip çıkacağız. Bu vesileyle tüm yetimlerin Dünya Yetimler Günü mübarek olsun. Rabbim bizi yetimlere sahip çıkan kullarından eylesin."


Yetimler Vakfı, Ramazan'ın 15'inde yetimleri unutmadı

Yetimler Vakfı, Ramazan'ın 15'inde yetimleri unutmadı

Yetimler Vakfı, Ramazan'ın 15'inde yetimleri unutmadı

Yetimler Vakfı, Ramazan'ın 15'inde yetimleri unutmadı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler