Yol yakınken bu yanlıştan dönün

Yol yakınken bu yanlıştan dönün

Başbakan Binali Yıldırım, HDP'nin Meclis çalışmalarını durdurma kararı ilişkin "yol yakınken dönün" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt'ta toplu açılış ve temel atma töreninde bir konuşma yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'ye gitmeme kararı alan HDP'lilere seslenerek "Meclis'e gelin ve her şeyi söyleyin" çağrısında bulundu.

Başbakan Yıldırım, "Meclise gitmeyeceklermiş. Zaten çok da geldikleri yok ya, ara sıra geliyorlar. Millet vekilini seçip Ankara'ya gönderiyor. Niye? 'Git Meclise bizim işlerimizi takip et, ihtiyacımız olan kanunları çıkar' diye. Siz şimdi milletten vekalet aldınız. 'Biz sizden aldığımız vekaletin gereğini yapmayacağız.' Aynen okuldan kıran öğrenciler gibi. Öğrenci niye gider okula? Dersini görmeye, öğrenmeye. Milletin vekaletini alanlar, millete hizmet için Meclise gidecekler, Mecliste milletin verdiği görevleri yapacaklar. 'Ben gitmiyorum Meclise' dediğiniz zaman millete saygısızlık yaparsınız, millete hakaret etmiş olursunuz. Meclise gitmezseniz, millet de size seçimlerde gereğini yapar. Siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de sizi tanımaz. Bu kadar basit.

Yol yakınken bu yanlıştan dönün, gelin Meclise ne diyecekseniz her şeyi söyleyin. Mesele konuşmak değil, mesele fikrini ifade etmek değil, mesele siyaseti kalkan olarak teröre karşı kullanmaktır. Hiçbir siyasetçi konumunu kullanarak teröre kalkan olamaz, terörle iç içe olamaz. Terör faaliyetlerinin içine giremez. Bunu hiçbir demokratik ülke asla kabul etmez. Milletin seçtiklerinin görevi millete hizmet etmektir, şehirlere hendek kazmak değil, dağdakilere para yetiştirmek değil." dedi.

Bayburt merkezine hastane yaptıklarını ve yeni bir hastane daha yapacaklarını belirten Yıldırım, içme suyu probleminin de Orman ve Su İşleri Bakanlığının çalışmalarıyla çözüldüğünü, 2050'ye kadar su sorununun yaşanmayacağını aktardı.

Açılışını yaptıkları barajların yanı sıra 8 yeni barajın daha temelini atacaklarını ifade eden Yıldırım, Tarım Yerleşkesi Programı'nın da sürdürüldüğünün altını çizdi.

Organize sanayi bölgesinin tüm altyapısının da önümüzdeki sene tamamlanacağını ifade eden Yıldırım, Abdulvehap Gazi türbesinin ihyasının devam ettiğini, önümüzdeki ay bu işin tamamlanacağını kaydetti.

Anayasa değişikliği hakkında da konuşan Yıldım, "14 yıldır sizden aldığımız güçle bütün vesayet odaklarına karşı mücadele verdik, vermeye devam ediyoruz. Kimse bizi bu onurlu mücadeleden alıkoyamaz. Kimse milletimiz için iş, aş, hizmet üretmemizin, bunları hayata geçirmemizin önüne çıkamaz. Yapacağımız anayasa değişikliği ve başkanlık sistemiyle artık bütün odakları, bütün şer odaklarını bu ülke gündeminden tamamen çıkaracağız. Artık milli iradeyi ne FETO ne bölücü terör örgütü tehdit edemeyecek. Artık anayasa değişikliyle millet iradesi ekonomide, siyasette, hukukta kesintisiz güçlü bir şekilde tecelli edecek." dedi.

"Yeni anayasa ve başkanlık sisteminde de rekor kırarak yüzde 90 üzerinde 'evet' demeye var mısınız?" diye soran Yıldım, "Biz de sizin gönlünüzden ne geçiyorsa hepsine 'evet' diyoruz. Aramıza mesafe koymak isteyenler var ama onlar bilmiyor ki bu millet ile AK Parti arasına hiç ama hiç kimse giremez, girer mi? Bırakır mısınız? Biz milletten ayrı değiliz ki. Biz milletin ta kendisiyiz. Siyasetimiz millet siyaseti, hayallerimiz sizin hayallerinizdir. Kim bu ülkenin birliğini, dirliğini, huzurunu bozmaya yeltenirse 15 Temmuz'da cevabını aldığı gibi yine de alacaktır." diye konuştu.

Öte yandan, Erzincan Tavuk Kombinası açılışı ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında düzenlenen hayvan dağıtım töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasiye sahip çık" çağrısını eleştirerek şöyle konuştu:

"Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Demokrasiye sahip çıkın'. Ey Kılıçdaroğlu, demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.