Alternatif Bir Ses: Özlem Ajans (Video)

Alternatif Bir Ses: Özlem Ajans (Video)

2004 yılında kurulan ve müzik dünyasında alternatif bir organizasyon olan Özlem Ajans, gün geçtikçe çalışmalarına yeni ivmeler kazandırıyor. Ajans şimdiye kadar 30'a yakın albüm çıkararak İslami Müzik alanında büyük bir boşluğu doldurdu.

DİYARBAKIR- Özellikle ilahi, ezgi, İslami Düğün ve Kutlu Doğum albümleri ile isminde sıkça sözettiren Özlem Ajans gün geçtikçe çalışmalarına yeni ivmeler kazandırıyor. İlke Haber Ajansı'na bir röportaj veren Özlem Ajans Yapımcısı Müdürü Abdurrahim Mecit, şimdiye kadar 30'a yakın albüm çıkararak İslami Müzik alanında büyük bir boşluğu doldurduklarını belirtti.

 

İlk Önce Ajansınızı Kısaca Tanıtır mısınız?

 

Eserlerimiz; Kürtçe,Türkçe, Zazaca ve Arapça'dır

 

Evvela Allah'a hamd, Resulüne selat ve selam olsun.
Şu an bünyesinde hizmet verdiğimiz Özlem Ajansımızı kısaca tanıtacak olursak,
Ajansımız 2004 yılında kurulmuş olup, sekiz sene zarfında yarısı klipli olmak üzere otuza yakın albüm çıkarmıştır. Albümlerimizin çoğu ilahi ve ezgilerden oluşmaktadır. İlahi ve ezgiler haricinde şiir, mevlid-i şerif, salavat, cevşen gibi özgün çalışmalarımız olmuştur. Bununla birlikte Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in, mahşer gününde Müslümanlara olan şefaatini, canlandırmalarla anlatan "Mahşer ve Şefaat" isimli bir eser, "Rahmet Ayı Ramazan" adında mübarek ramazan ayını anlatan bir belgesel ve Peygamber Efendimizin kutlu doğum etkinliklerini anlatan ilahi ve ezgi ağırlıklı "Muhammedi Sevda" isminde bir film çıkarmıştır. Eserlerimiz; Kürtçe,Türkçe,Zazaca ve Arapça olup, Türkiye'de yaşayan, farklı dilleri konuşan herkese hitap etmektedir.

 

Sayın Mecit Bu Çalışmalarınızı Yaparken Olmazsa Olmazlarınızı ve Kırmızı Çizgilerinizi Bize Anlatır mısınız?

 

Helal Dairenin Dışına Çıkmadan Eser Çıkartıyoruz

 

Çalışmalarımızda en çok dikkat ettiğimiz husus, Allah ve Resulünün bize çizmiş olduğu helal dairenin dışına çıkmadan, harama bulaşmadan insanlara faydalı olan eserler çıkarmaktır. Bunu yaparken de tüm çalışan kardeşlerimizle beraber, şairlerimiz,sanatçılarımız, tiyatro ekibinde olan kardeşlerimiz ve bizimle yeteneklerini paylaşan tüm gönül dostlarımızın canı gönülden, istekli ve rıza-ı ilahiyi gözeterek bu hizmeti gerçekleştirmelerine özellikle özen göstermeye çalıştık. Gerçektende az önce saydığım tüm kardeşlerimiz ellerinden gelen gayret ve çabayı çalışmalarımız esnasında sarf etmişlerdir. Ses kayıt esnasında, klip çekimlerinde, montaj safhasında ve her alanda, imkanlar dahilinde herkes elbirliği ve dayanışma içerisinde hareket etmiştir. Bundan dolayı yüce Rabbimize sonsuz hamd ediyor, çalışmalarımızda emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.

 

Geçmiş Yıllarda "Kutlu Doğum"a Özel Çıkarmış Olduğunuz Albümleriniz ve Varsa Bu Sene Çıkaracağınız Albümle İlgili Bize Bilgi Verir misiniz?

 

4-5 Yıldır Kutlu Doğum Cd'lerini Halkımıza Hediye Olarak Dağıtıyoruz

 

2008 yılında kurduğumuz "Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu" ile Türkçe ve Kürtçe ilahilerden oluşan "Mewlûda Muhammedi (Muhammed (s.a.v)!in viladeti)" adlı albümü çıkardık. Bu albüm İslami hassasiyeti olan ve Kutlu Doğum etkinlikleri yapan birçok Sivil Toplum Kuruluşu tarafından beğenildi ve kutlu doğum hediyesi olarak halka dağıtıldı. Albüm halk tarafından da büyük bir teveccüh gördü. O zamandan bu yana zikrettiğimiz STK'ların istek ve önerileri doğrultusunda Kutlu Doğum'a has çalışmalar yapmaya çalıştık. 4-5 yıldır kutlu doğum ayında, birçok ilimizde ilahi-ezgi cd leri halka hediye vermek, adet haline geldi. 2009'da yine çocuk ilahi grubu ile "Hebibé Xweda" isimli albüm, 2010'da Kürtçe "Mewlüda Şerif" ve Türkçe "Nebilerin İzindeyiz" isimli iki albüm, 2011' de Kutlu Doğum etkinliklerinin nasıl yapıldığını konu alan "Muhammedi Sevda" isimli film çalışmasını yapmayı Rabbimiz bize nasip etti.

 

Bu Yıl Kutlu Doğum Hediyesi Olarak İki Albüm Çıkaracağız

 

Bu yıl ise Kutlu Doğum hediyesi olarak, hemen hemen bünyemizde çalışan tüm sanatçı kardeşlerimizin içinde yer alacağı bir Kürtçe, bir Türkçe, iki ayrı ilahi-ezgi albümü çıkaracağız inşallah. Bu alanda çalışmalarımız devam etmektedir. Rabbimizin yardımı ile, tamamı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ile ilgili eserlerden oluşan iki albümü, bu sene Peygamber Sevdalıları olan milletimizin hizmetine sunacağız.

 

Şunu da söylemekte fayda görüyorum. Bahsettiğimiz ezgi ve ilahiler seslendirilirken "Keşke şöyle bir klip çekilseydi" diyen kardeşlerimiz varsa, fikir ve düşüncelerini bizimle en kısa zamanda mutlaka paylaşmalarını, bu hizmette katkılarının da olmasını istiyoruz. [email protected]' dan mail olarak, ozlemajans.com sitesinden de bize mesaj atabilirler.

 

Sizinle Çalışan Sanatçılar, Albüm Çıkarma Haricinde Farklı İş ve Faaliyetleri var mı?

 

Halkın İslami Düğünlere Teveccühü Oldukça Artmıştır

 

Kutlu Doğum etkinliklerinde, gönüllü olarak sahne alma haricinde, şuan sanatçı kardeşlerimizin çoğu kendilerine bir düğün ekibi kurmuş olup, İslami düğünlere gitmektedirler. Türkiye geneli, İslami ahlaka uygun, örf ve adetlerimize ters düşmeyen, kadın erkeklerin ayrı ayrı olduğu düğün etkinliklerini icra etmektedirler. Son yıllarda halkın İslami düğünlere teveccühü oldukça artmıştır. O kadar artmış ki, sanatçı kardeşlerimizin bu ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldıklarını söyleyebilirim. Tabi Allah ve Resulünün razı olduğu, harama bulaşmadan yapılan İslami düğünlere teveccühün artması çok sevindirici, bundan dolayı Rabbimize hamd ediyoruz. Lakin nerede ise tüm nüfusu Müslüman olan bir ülkede, İslami düğünleri gerçekleştiren inançlı sanatçı kardeşlerimizin ve gruplarımızın azlığı üzücü bir durum.

 

Kendimiz İçin İstediklerimizi, Mümin Kardeşlerimiz İçin De İstemeliyiz

 

Bu konuda sanatçı kardeşlerimizin daha duyarlı davranmalarını, sesi güzel olup bu alanda hizmet vermek isteyen gençlere yardımcı ve ön ayak olmalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Bu bir tebliğ alanıdır. Bu alanın tebliğcileri de inançlı sanatçı kardeşlerimizdir. Haliyle tebliğci sanatçılar ne kadar çoğalırsa, o kadar daha çok insanların hidayetine vesile olacaklardır. Kendimiz için istediklerimizi, mümin kardeşlerimiz için de istemedikçe gerçek mümin olamayacağımızın bilinci ile hareket ederek, daha iyi hizmetlere imza atmalı ve daha geniş alanlara yayılmalıyız."Essebebu kel fail" yani bir işe sebep olan kendisi o işi yapmış gibidir. bunu asla unutmamamız gerektiğine inanıyorum. Bizim asıl kârımız, yapmış olduğumuz iyi amellerimiz ve faydalı icraatlarımız olduğunu asla unutmamalıyız.

 

İslami Düğünlerden Bahsetmişken, En Son Çıkarmış Olduğunuz" İslami Düğün" Albümünden de Bahsedebilir misiniz?

 

Kürtçe Bilmeyen Kardeşlerimiz İçin de Türkçe Bir Düğün Albümü Çıkardık

 

Biz iki sene önce tamamı Kürtçe olup, 19 besteden oluşan "Daweta Keçu Xortén Musluman" isimli bir düğün albümü çıkarmıştık. Bu albümümüzün toplumumuzda İslami düğünlerin artmasına vesile olduğuna ve Müslüman olan halkımızın bilincine "Düğünlerinizi harama bulaşmadan bu şekilde de yapabilirsiniz" kanaatini yerleştirdiğine şahit olduk. Ve Kürtçe olan bu albümümüz, hiç Kürtçe bilmeyen insanlar tarafından da takdirle karşılandı. Ama Kürtçe bilmeyen kardeşlerimizin bizden haklı bir talebi oluştu. O da Türkçe bir düğün albümü idi. Biz de bu talebi dikkate alarak böyle bir albüm çalışmasına talip olan "Grup Vuslat" ilahi ekibi ile "Bismillah" deyip çalışmamıza başladık. Ses kaydı,kliplerin çekimleri ve montajı, baskı ve dağıtım aşaması 6-7 ayda ancak tamamlanabildi. Bu albümde grup vuslat ilahi ekibinde yer alan Özcan Güner,Mahfuz Aktekin, Ömer Çelebi ve Bilal Dalkılıç adlı sanatçılarımız yer aldı. Tabi teknik anlamda çalışmaya çok emeği geçen piyanist Şehmus Çakmak kardeşimizi de unutmamak gerekir. Hülesa, bu çalışmada emeği geçen tüm kardeşlerimize tekrardan şükranlarımızı sunmak istiyorum. Allah hepsinden razı olsun. Çalışmayı hayırlara vesile eylesin inşallah.

 

Sizinle Sürekli Çalışan Sanatçılarınız Haricinde, Kurumunuzla Çalışmak İsteyen Yeni Sanatçılar var mı? Varsa Başvurularını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

 

Tabiki bizimle çalışmak isteyen ve bize müracaat eden sanatçılar ve sanatçı adayları var. Biz bu teveccühlerini ve bizimle çalışma taleplerini takdirle karşılıyoruz. Yalnız bizim bu konuda hassasiyetlerimiz var. İlk önce hassasiyetlerimizi onlara dillendiriyoruz.

 

Nedir Efendim Bu Hassasiyetleriniz?

 

Evvela; bizimle çalışmak isteyen sanatçı kardeşlerimizin, ailevi ve içtimai hayatlarında mütedeyyin bir şahsiyete sahip olmaları gerekir.
İkincisi; bulunduğu memlekette İslami hassasiyeti olan STK veya muteber şahsiyetlerden bizimde tanıyıp kabul ettiğimiz birilerini referans olarak göstermesi gerekir.
Üçüncüsü; ses güzelliği ile beraber, besteyi seslendirirken yorumunun da iyi olması gerekir.
Dördüncüsü ve en önemlisi yapacağı çalışmayı ve hizmeti, Allah'ın bir lütfu olarak görmeli ve yine Allah'ın rızasını gözeterek, hizmet bilinci ile yapmalıdır.

 

Son Olarak Değinmek İstediğiz Bir Konu var mı?

 

Gecesini Gündüzüne Katan Sanatçıların Hakkına Saygı Göstermelidir

 

Son olarak şuna değinmek istiyorum.Evvela, duyarlı tüm kardeşlerimiz ve gönül dostlarımızın, bu tür çalışmalara sahip çıkmalarını, internet üzerinden albümleri indirme girişiminde bulunmamalarını, bu alanda gecesini gündüzüne katan Sanatçıların ve çalışan kardeşlerimizin hakkına saygı göstermelerini özellikle talep ediyoruz.
İkicisi; özellikle anlamlı ve kaliteli şiir yazabilen, beste yapabilen, senaryo yazabilen tüm şair, bestekar ve senarist kardeşlerimizin bizimle çalışmalarını paylaşmalarını ve bu alanda hizmet vermek için bir gayret içine girmelerini istiyoruz.
Üçüncüsü, her zaman söylediğimiz gibi, güzellikler ve muvaffakiyetler Allah'tandır. Eğer faydalı bir hizmette yer almışsak ve hayırlı bir çalışmaya vesile olmuşsak bu rabbimizin ihsan ve keremindendir. Bize düşen şükretmektir. Sonsuz şükürler olsun.
Çalışmalarımızda bir kusur ve eksiklik varsa, ki vardır. Buda nefsimizdendir. Bize düşen yüce Rabbimizden af ve mağfiret dilemektir. Binlerce kez Rabbimize tevbe eder, bizi affetmesini diliyoruz. (Osman İçli-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.