Altını Çizdiklerimiz Aralık

Altını Çizdiklerimiz Aralık

İslâm’dan, onun kültür birikimi ve üslûbundan uzaklaşmanın gerçekleştiği ve sürdürüldüğü yerler ise okullar ve fakültelerdir.

İslâm’dan, onun kültür birikimi ve üslûbundan uzaklaşmanın gerçekleştiği ve sürdürüldüğü yerler ise okullar ve fakültelerdir. Eğitim sistemi Müslüman gençliğin yoğrulup kıyıldığı, bilincinin Batı’nın bir karikatürü biçimine sokulduğu bir laboratuvardır. Müslümanın mazisiyle irtibatı burada koparılmakta, atalardan gelen birikimi öğrenmeye olan tabiî merakı burada yok edilmekte…
Bilginin İslamileştirilmesi / İsmail Raci El Faruki

Put diken, puta tapmayı hortlatan, puta tapan asırdır bu asır.

İnsan çağımızda gönül tarlasına durmadan put dikiyor. Kendi türettiği eşyaya, kendi kurduğu sisteme veya kendinin yücelttiği insana tapmak yoluyla kendine tapmaya çalışmakta belki de.
İnsanlığın Dirilişi / Sezai Karakoç

Evet, belki namuslu bir insansın, ama namuslu bir insanım diye övünülür mü? Herkes namuslu olmak zorunda değil midir? Hatta temiz bir insan...
Suç ve Ceza / Dostoyevski

Veriyor, ama verirken verdiğin kimsenin utancını görmemek için yüzünü çeviriyorsan, o zaman gerçekten merhametlisindir.
Kum ve Köpük / Halil Cibran

Kapkara bir insan bile olsan temiz kalp, güzel bir yüz kazanmanı sağlar. Kötü bir kalp ise en güzel yüzü bile çirkinden daha beter yapar.
Uğultulu Tepeler / Emily Bronte

Gelen “yeni” (İslam) o günün yenisi değil “ebedi yeni”dir. Ve her yeninin baştaki mahzun kaderiyle, bu “pörsümez yeni” , elbette ki “eski ve bayat”ın kapkaranlık ağzını böyle açılırken görecektir.
Çöle İnen Nur / Necip Fazıl Kısakürek

Bugün Müslümanlar, belki de dünyanın her yerinde, şu veya bu tonda, şu veya bu bağlamda şu soruyla karşılaşıyor: Siz ne istiyorsunuz? Basit, yalınkat bir cevapla “Sadece Müslümanca yaşamak” denildiğinde şaşkınlık yaşanıyor.

Peki, böylesi basit bir talep için bu hengâme niye? Bu vaveyla bu kadar basit bir talep için mi koparılıyor? Bu basit cevap karşısında şaşkınlık yaşanıyor, ama öte yandan bu kadar basit bir dilekte bulunan birinin dünyanın çoğu yerinde zindanlara atılması, işkenceye uğratılması umursanmıyor. Bunlar olağan görülebiliyor.
Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler / Rasim Özdenören

Bir araba, bir kat ve bir koca diyordu herkes. Oysa bir araba, bir kat ve bir koca bulan arkadaşlarının şikâyetlerini dinler dururdu öbürleri…
Yoksulluk İçimizde / Mustafa Kutlu

Korku ve düzensizlik, ileriye doğru atılan her yeni adımın katilidir.
Şok Doktrini / Naomi Klein

… bütün İslâm ülkelerinde şiddetli çözülmeler, dehşetli dağılmalar ortaya çıkmış, Müslüman, İslam şeriatının nimetlerinden mahrum olmuştur. İşte bunun cezasıdır ki bugün Müslümanlar, zalim kapitalizmin, aldatıcı sosyalizmin ve çılgın komünizmin acılarını tatmaya mecbur kalmıştır.
Dört Rükün / En Nedvi

İlim ve öğrenmenin dayanak noktası akıldır. Ancak amelin kaynağı iradedir. İrade; “yapabilme” yetisidir. Çünkü “yapmayı bilmek” ile “yapabilmek” çok farklı şeylerdir. Bir işi sonuçlandırmak için onu yapmayı bilmek gereklidir. Ancak yeterli değildir. Yeterlilik için irade şarttır.
İslami Kimliğin Ana Unsurları / Yasin Demir

Vakit geçip gidiyor. Ömür sayfaları gün be gün tükeniyor. Her geçen gün ölüme doğru gidiyoruz.
Bizler kulluğun gereklerini yerine getirip Allah-u Teala'nın dinine hizmet etme noktasında göstermiş olduğumuz gevşekliği bırakıp üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Birçoğumuzun hizmet noktasında göstermiş olduğu eksiklik, kusur, gevşeklik genellikle dünyanın geçici ve aldatıcı şeylerin kapılmamızdan kaynaklanmaktadır.

Hizmette Verim ve Başarı / Fırat Nart

Ömer Arslan

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.