Altını Çizdiklerimiz Nisan 2021

Altını Çizdiklerimiz Nisan 2021

Sünni Müslümanlarla Şiî Müslümanlar arasındaki kin ve nefret o derecede idi ki, kendi Müslüman kardeşine karşı Hıristiyanları savaş için davet edebiliyorlardı.

Sünni Müslümanlarla Şiî Müslümanlar arasındaki kin ve nefret o derecede idi ki, kendi Müslüman kardeşine karşı Hıristiyanları savaş için davet edebiliyorlardı. Maalesef bu “mezhebi taassup”, Müslümanlar arasında bütün tarihi boyunca bir fitne kaynağı olmuştur. Ve ne yazıktır ki bu korkunç taassup günümüzde bile devam etmektedir. Hatta diyebiliriz ki, siyasi bir harekete dönüşmüş olan bu mezhep çatışmalarında ölen Müslüman sayısı, cihâd için yapılan savaşlarda öldürülen gayr-i müslim sayısından çok daha fazladır.
Haçlı Seferleri / İhsan Süreyya Sırma

Bir müminin tağutu red olayında, onu maddi güçleriyle alt edecek bir gücünün olmaması işin püf noktasıdır. Yani mümin gerçekten akla ve hesaba aykırı bir karşılaşmadadır. Dışarıdan seyredenler mümini deli zanneder, aklından şüphe eder. Çünkü görünüşte mesele aynen öyledir. İşte böyle korkunç ve dengesiz bir karşılaşmada mümin Allah (c.c.) ile irtibatlı olmalıdır. Hem de en yoğun biçimde.
Gençlerle Tevhid Dersleri / Mehmet Göktaş

Bir ev nasıl yılda bir defa temizlenir, örümcek ağlarından kurtarılır, kiremitleri aktarılır, sıvanır, yıkanır, onarılır ve badana edilir, yani yeni yapılmış hale getirilirse, bir ruh da yılda bir kere, böyle bir genel temizlik ve revizyon ister. Bir şehrin temizlenmesi, onarılması, yeniden yapılması, sıva, boya ve badanaların tazelenmesi ile Müslüman bir şehrin oruç boyunca ruhî canlılık ve hareketi, yükselme ve ilerlemesi birbirini çok andırır. Oruç, bir noktadan bakılınca, ruhun ve vücudun dezenfekte edilmesi gibidir.
Samanyolunda Ziyafet -Oruç Yazıları / Sezai Karakoç

Erik ve kayısı çekirdeklerini aynı toprağa eksek, aynı türden meyve vermezler. Aynı topraktan gıdalandıkları ve aynı sudan sulandıkları halde onları değişik ağaçlar olmaya programlayan ve bu özelliklerini küçücük çekirdeklerde yerleştiren kimdir? Bunların hiç birinin tadı, rengi, kokusu birbirine benzemez. Ağaçların kökleri idrakten yoksun olduğu halde suyu, metal tuzlarını nasıl seçmekte ve emmektedir?
Allah’a İnanmak / Said Havva

Oruç sayesinde hayvanî gücün zayıflaması nisbetinde hatalar da azalır. Nefsini kontrol altına almada ve irade sahibi olabilmede oruçtan daha tesirli bir ibadet yoktur
Hidâyet Güneşi / Osman Nuri Topbaş

Genellikle ben Rabbime zor ve meşakkatli zamanlarda değil, rahat içerisinde bulunduğum anlarda yönelir, kendisiyle konuşurum. O benim Rabbim, ben de onun kuluyum. Kendisine kulluk dışında başka gaye ve amaç için yaratılmadım.
Yoldaki Mühendis / Abdullah Galib Bergusi

Allah yolunda edep lazımdır edep!
Ölünceye dek talep gerektir talep!
Deniz dolusu ağzına dökseler de
Hiç doymamak, hep su aramak gerek!
Kıyâmet ve Âhıret / İmam Gazali

İslam davetçilerinin bildiği bir şey daha vardı. Bu da, İslam'ın ruhlara hayat veren güzelliğini kendi pratik yaşamlarında göstermeleri gerektiğiydi. Çünkü İslam, ferdi ve toplumsal ibadetlerin yanında, içtima-i hayatı düzenleyen ilahi bir nizamdı. 'Elhamdülillah, ben Müslümanım' diyen birisinin, ahlak ve şahsiyetini İslam'ın öğretileri çerçevesinde şekillendirmesi gerekiyordu.
İmana Susayan Gönüller / Naşit Tutar

Bence, ne yapılsa, iki insanın hakkı ödenmez. Bunlar: Öğretmen ile annedir.
Sefiller / Victor Hugo

Allah’ı her şeyden çok seviyoruz da neden çağırdığı zaman gitmiyoruz? Günde bizi beş defa çağırıyor; ama gitmiyoruz? Gitmiyoruz; ama sözde O’nu sevmekten ölüyoruz… Ya da gittiğimizde neden sûreleri ve duaları hızlıca okuyup bu muhabbete değer vermiyoruz? Neden bir an önce gitmenin planını yapıyoruz? Neden ne okuduğumuzu bilmeden, “Bir an önce bitsin!” mantığıyla namaz kılıyoruz? Şimdi bir daha kendimize soralım. Biz gerçekten Rabbimizi seviyor muyuz?
Müslüman Gençliğin İnşası / Hacı Bayram Samsa


İçin rahat olsun Lokman’dan sormuşum ben,
Lokmaların ve şerbetlerin özelliğini.

Tatlı olanların hepsi aynen hastalıktır,
Acı olan ne varsa işte onlar ilaçtır...
Asırları Aydınlatan Güneş - Ahmed-i Hani / Erkan Kösedağ

Ömer Arslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.