Arakanlı Yetimler Yararına Kermes Düzenlenecek

Arakanlı Yetimler Yararına Kermes Düzenlenecek

Arakanlı yetim çocuklar yararına yarın Van'da bir kermes düzenleyecek.

VAN - İHH Van gönüllüleri, Mazlum -Der, Özgür Der, İnsan- Der, Umut Işığı Derneği, Gökkuşağı Derneği, Van Kardelen Der ve Van Anadolu Gençlik Derneği Arakanlı yetim çocuklar yararına yarın Cumhuriyet Caddesi'nde kermes açacak.

Kermes hakkında bir açıklama yapan İHH Van Koordinatörü Ercan Çiplak, Myanmar'daki Arakanlı Müslümanların, bugün modern dünyanın gözü önünde soykırıma, toplu göçe ve her türlü insanlık dışı muameleye tabi tutulduğunu hatırlatarak, "Bu durum binlerce yetim ve öksüz çocuğun ortada kalma sorununu beraberinde getirmiştir. Can güvenliğinden yoksun bu insanların aynı zamanda yoksullukla, yoklukla imtihanları da devam ediyor" dedi.

Daha önce medyada Ramazan ayında Arakanlı Müslümanların dramına dikkat çekildiğini; ancak medyanın ilgisinin kesilmesiyle Arakanlı Müslümanların gündemden çıkarıldığını söyleyen Çiplak, "Bu insanların dramları birçok detayıyla medyada sergilendi. Konunun medyada yer almasıyla bizim de dikkatlerimiz bu konuya yoğunlaştırdı. Onlar için üzüldük ve kampanyalar düzenleyerek onlara yardım etme yarışına girdik. Medyanın ilgisini kesilmesiyle Arakanlı Müslümanlar bizim de gündemimizden çıktı. Sanki bu katliamlar, göçler yaşanmamış ve bu insanların dramları bitmiş gibi… Oysa bu zulüm en katı ve keskin biçimiyle hala devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bu konuda herkese büyük sorumlulukların düştüğünü belirten Çiplak, tüm Van halkını kermese davet ederek, "Konuyu gündemde tutmak medyanın görevi ise onları hatırlamak ve onlar için bir şeyler yapmak özellikle ortada kalmış, sahipsiz yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Bu vesileyle bütün halkımızı Arakanlı yetimler yararına gerçekleştireceğimiz 4 günlük Kermese davet ediyor ve desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.