"Avrupa Hz. Muhammed ile tanışmalıdır"

"Avrupa Hz. Muhammed ile tanışmalıdır"

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Fransa'nın Mulhouse kentinde düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği, Peygamber aşıklarının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte yapılan konuşmalarda Avrupa kıtasında yaşayan insanların Hz. Muhammed (sav) il

FRANSA - Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Fransa'nın Mulhouse kentinde düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği, Peygamber aşıklarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

Avrupa'da yaşayan Peygamber Sevdalılarının İsviçre Basel şehri yakınlarındaki Fransa'nın Mulhouse kentinde düzenlediği etkinlik, Nurettin Uçak'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sunumunu Murat Korkut'un yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Ali Zengin'in Türkçe, Afet Zerey ve Halil Evsen'in ise Kürtçe dillerinde okudukları Mevlid-i Şerif ile devam etti.

 

Kutlu Doğum Haftası Kutlu Doğum mevsimine dönüştü
Programın selamlama konuşmasını Mulhouse Peygamber Sevdalıları adına Ramazan Ekinci tarafından yapıldı. Etkinliğe katılan Peygamber Sevdalılarını selamlayarak sözlerine başlayan Ekinci, "İçerisinde bulunduğumuz kutlu doğum haftası 1 haftaya sığmayıp Kutlu Doğum mevsiminie dönüşmüş durumda. Bizlerde Mulhous'taki Peygamber Sevdalıları olarak Hz. Peygamberi anma ve anlama adına bu programı düzenleme ihtiyacı hissettik. Davetlerimizi kırmayıp icabet ettiğiniz için Allah sizlerden razı olsun. Şüphesiz ki bizler yönümüzü ve hayat örnekliğimizi Hz. Resulallah'tan almaktayız. Tekrardan Kutlu Doğum etkinliğimize olan iştiraklerinizden dolayı Allah sizlerden razı olsun." dedi.

 

Ekinci'nin selamlama konuşmasının ardından Basel Müjde Kız İlahi Grubu ve Mulhous Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grupları Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) üzerine bestelenen ilahileri seslendirdi.

 

İzzet ve şeref islam'dadır
Programa, okunan ilahilerin ardından Almanya'nın Wiesbaden şehrinden konuşmacı olarak katılan Muhammed Dündar Hocanın sohbeti ile devam edildi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in örnek ahlakı, yaşamı ve kişiliğini anlatan Dündar, insanlığın kurtuluşun Hz. Peygambere tabi olmaya bağlı olduğunu vurguladı. Dündar konuşmasında, "Eğer bizler bu gün kendisi ile şeref ve izzet bulduğumuz İslam'ın kıymetini bilmezsek şüphesiz Allah (cc) bu izzeti bizlerden alır başkalarına verir. Unutmamalıyız ki, Allah (cc) muhakkak surette nur'unu tamamlayacaktır. Eğer bizler bu nurun tamamlanması yolunda bir adım atabiliyor ve bu temsiliyeti sürdürübiliyorsak şüphesiz Allah'ın rahmetine ve merhametine mazhar olacak olanlar da bizler oluruz." ifadelerinde bulundu.
Muhammed Dündar hocanın konuşmasının ardından programa yarım saatlik Namaz arası verildi.

 

Peygamber Sevdalıları ilahilere eşlik etti
Program, verilen aranın ardından Vahdet İlahi Grubunun seslendirdiği coşkulu ilahiler ile başladı. Kürtçe dilindeki 'Muhammedé' ilahisine salondaki tüm katılımcıların hep bir ağızdan eşlik ettikleri görüldü.
Okunan ilahilerin ardından Basel Müjde tiyatro ekibi Habeşistana Hicreti konu edinen bir tiyatro gösteriminde bulundu. Kullanılan aksesuar ve kıyafetler ile o günün atmosferinin yansıtılmaya çalışıldığı tiyatro gösterimi, Habeşistana hicret esnasında Sahabilerin kral Nejaşi tarafından kabul edilmeleri ve Amr bin As'ın onları kraldan geri istemesini konu edindi.

 

Avrupa Hz. Muhammed ile tanışmalıdır
Gerçekleştirilen tiyatro gösteriminin ardından mikrofona Avrupanın tanınmış İlim adamlarından Molla Yahya Yılmaz davet edildi. Konuşmasına Allah'a hamd ve Peygambere salat ederek başlayan Molla Yahya Yılmaz, İnsanlığın ve özellikle Avrupa coğrafyasında yaşayan insanların Hz. Peygamberle tanışması ve onu hayat rehberi edinmesi noktasında böylesi programların önemli bir etken olduğuna vurgu yaptı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (s.a.v.) anma yolunda kimi zaman sıkıntılara maruz kaldıklarını belirten Yılmaz, "Bazen peygamberi anmaya giderken bayrağımız elektriğe takılır şehit oluruz. Bazen molotoflara maruz kalırız bazen de yaralama ve öldürmeye kast edilmelere maruz kalırız ama yine de biz Allah'ın peygamberini anmaktan geri durmayız." dedi.

 

Dünya ve ahiret saadeti için İslam'ı yaşamalıyız
"Bizim tek gayretimiz, tüm amacımız Rahmet peygamberinin tanınması anlaşılması ve yaşam rehberi edinmesidir." diyen Yılmaz, Allah (cc) Peygamberinin anılmasını ve salat edilmesini istiyorsa bizler bunu yaparız. Ya Rabbi şahit ol, biz senin Habibini seviyor Ebu Bekir'i, Ali'yi, Ömer'i Osman'ı seviyoruz. Allah insanları haşr ve cem ederken onları sevdikleri ile beraber haşr edecektir. Rabbim bizleri de sevdiğimiz Peygamberimiz ile beraber haşr eylesin inşaallah." niyazında bulundu. Son olarak insanlığın Dünya ve Ahiret saadetinin, İslamı yaşamasına bağlı olduğunu belirten Yılmaz, konuşmasını programda emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

 

Molla Yahya'nın konuşmasının ardından Basel Müjde erkek ilahi ve Mulhouse Peygamber Sevdalıları Erkek ilahi grupları Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen ilahilerini seslendir. Okunan ilahilerin ardından Süleyman İlhan hocanın yaptığı vahdet duası ile program sona erdi. (Mustafa Bulanık/Zafer Korkut - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.