Avrupa'da Siyer sınavı heyecanı

Avrupa'da Siyer sınavı heyecanı

Peygamber Sevdalıları Avrupa Koordinatörlüğü, Avusturya'nın Innsbruck, Almanya’nın Wiesbaden ve İtalya'nın Como şehirlerinde umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Avrupa Platformu tarafından dün Avusturya'nın Innsbruck, Almanya’nın Wiesbaden, İtalya'nın Como şehirlerinde umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı düzenlendi. Yoğun katılımın gözlendiği Siyer sınavında Avrupa'daki Müslümanlar, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatından sorulan sorulara cevap vermeye çalıştı.

15 yaşından gün almış herkesin girebildiği sınav Innsbruck, Wiesbaden ve Como şehirlerinin yerel saatiyle 11.00'de başladı. 75 dakika süren sınavda katılımcılara Salih Suruç'un, 'Kainatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı' adlı kitabından 50'şer soru soruldu.

Her yaştan katılımın olduğu Siyer sınavında katılımcılar, umre ödülü için yarışırken sınava girmedeki asıl amaçlarının ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatını daha iyi öğrenmek olduğunu dile getirdiler.

Avusturya'nın Innsbruck şehrinde ve  Said-i Nursi Camii'nde yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na 15 yaşından gün alanların yanı sıra 9-14 yaş arasındakiler de katıldı. Avusturya'nın farklı şehirlerinde sınava girmek için Innsbruck'a gelen katılımcıların heyecanları gözlerinden okundu.

Sınav sonucunda dereceye girenlere ödüllerinin 16 Nisan'da düzenlenecek olan Kutlu Doğum programında takdim edileceği açıklandı.

"Katılan her kişi Peygamber Efendimizin hayatını okuyup bir şeyler öğrenmiştir"

Almanya’nın Wiesbaden kentinde yapılan sınav ise Vahdet Camii'sinde gerçekleştirildi. Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı girdiği sınav sonrası duygularını paylaşan H. Vahdettin Şeker, “Öncelikle şunu söyleyeyim ki, bu sınava katılan herkes kazanmıştır. Çünkü katılan her kişi, Peygamber Efendimizin hayatını okuyup bir şeyler öğrenmiştir. En güzel kazanç da budur. Bununla beraber O’nun hayatını daha iyi okuyarak öğrenenlerin birinci seçilip ödüllendirilmeleri gerçekten yerinde bir şeydir. Allah bu güzel çalışmada emeği geçenlerden razı olsun.” diye konuştu.

İtalya'nın Milano ve Modena gibi şehirlerden gelen katılımcılar ise Como kentinde düzenlenen sınava girdi. Sınavın ardından katılımcılara yemek ve içecekler ikram edildi.

"Benim için en büyük ödül Siyer-i Nebiyi detaylı bir şekilde  öğrenmekti"

Bu hayırlı çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden katılımcılardan Suzan Can "Gerçekten verimli bir çalışma oldu. Öncelikle Avrupa Peygamber Sevdalılarına teşekkür ederim. Bizleri bu hayırlı işe sevk ettiler. Benim için en büyük ödül Siyer-i Nebiyi detaylı bir şekilde  öğrenmekti." şeklinde konuştu. (İLKHA)


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.