Avusturya'da "Kutlu Doğum" coşkusu video

Avusturya'da "Kutlu Doğum" coşkusu video

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Avusturya'nın Wels şehrinde faaliyet yürüten Vahdet Kültür Derneği'nin Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ile birlikte organize ettiği "Peygamberi anma ve anlatma" etkinliğinde on binler bir araya geldi.

AVUSTURYA - Dünya'da ve Türkiye'de binlerce insanın katılımı ile gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed' (s.a.s) e milyonlarca salâvatların getirildiği, örnek ahlakı ve önder kişiliğinin anlatıldığı etkinliklerde sadece Müslümanlar için değil Hıristiyan ve gayrimüslim olanlar için de anlamlı mesajlar veriliyor.


Programa hazırlanırken kolu kırıldı
Avusturya'nın Wels Şehrinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program yaklaşık 1 saatlik gecikmeyle gerçekleşti. Program hazırlıkları çerçevesinde Vahdet İlahi ekibinden Samet Okutan'ın etkinliğe birkaç saat kala ses sistemlerini düzenlemek ve afiş asmak için çıktığı merdivenin kaymasından dolayı yüksekten düşerek yaralanması sonucu sol kolunda çatlak ve kırılma oluştu. Buna rağmen Okutan büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek programın aksamaması için ambulans ile götürüldüğü hastanede geçici yapılan iğne'nin etkisiyle programa geri dönerek tek el ile org'u kullanmaya ve ilahilerini seslendirmeye devam etti. Yaşanan bu üzücü kazadan dolayı Program gecikmeli olarak başladı.


Peygamberin davasını yaşayanlar bahtiyar olmuştur
Programa konuşmacı olarak Avrupa'da yaşayan Müslümanlar tarafından yakından tanınan Molla Yahya Yılmaz Katıldı. Allah'a hamd ve Peygambere salat ile konuşmasına başlayan Molla Yahya Yılmaz, "Şüphesiz Allah Resulü'nün sevgisinin tezahür ettiği bu gibi programlardaki topluluklar Allah Resulü'nün övdüğü ve örnek gösterdiği, gıpta ettiği topluluklardır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed' (s.a.v)in davasını, davetini haykıran, anlatan ve yaşamaya çalışan insanlardan daha bahtiyar hiç kimse yoktur. Peygamber Efendimizin işaret ettiği şekilde tavır sergileyenler, vazifesinin idrakinde olanlar tarih sahnesinde hep kendisinden bahsede gelmişlerdir. Allah'ın bu nuru Muhammed' (s.a.s)in bu kutlu davası o günden beri acılar çekile çekile, sevinçler yaşana yaşana günümüze kadar geldi. Bizler o Resulullah'ın kutlu davasının misyonunu taşıyan insanlar olmak için tüm gayretlerimizi ortaya sermeliyiz. Nice boş yüreklere, ülkelere ve insanlara bu kutlu Peygamberin sevdasını hep birlikte yazmaya, anlatmaya devam edeceğiz. Bilin ve şahid olun ki bizler güzellik adına ne arıyorsak onu Hz. Muhammed aleyhisselamda bulacağız" dedi.


Molla Yahya Yılmaz'ın konuşmasının ardından mevlithan Hasan Şahin ve Ali zengin Türkçe, Samet Okutan ise Kürtçe Mevlit okudu.

İlahi ve ezgilerin küçük yaştaki çocuklar tarafından seslendirildiği program Nasır Abay'ın kapanış Duası ile sona erdi. (Zafer Korkut/Hüseyin Kuyuldar/Recep Abay/Kasım Tufan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.