Aylık aile dergisi Nisanur'un Mart sayısı çıktı

Aylık aile dergisi Nisanur'un Mart sayısı çıktı

Nisanur Dergisi bu ayki sayısında, vaktinde yapılmayan, erken veya geç yapılan evliliklerin kişisel ve toplumsal etkilerini mercek altına aldı. Dergi ayrıca yazar Zeynep Bozdaş ile 'İslam ülkelerinin ahvali' ve 'ABD emperyalizmi' üzerine bir röportaj gerç

İSTANBUL- “Ailemizin Dergisi” sloganıyla yayın yapan aylık aile, ilim, kültür ve eğitim dergisi Nisanur’un Mart sayısı çıktı.

 

Dergi bu ayki sayısında  vaktinde yapılmayan, erken veya geç yaşta yapılan evliliklerin, kişisel ve toplumsal etkilerini mercek altına aldı.

 

Nisanur Dergisi, 28. sayısında okurları için yazar Zeynep Bozdaş ile ‘İslam ülkelerinin ahvali’ ve ABD emperyalizmi’ üzerine bir röportaj gerçekleştirmiş.

 

Derginin editör yazısında; “Evlilik mevzusu başlı başına ve epey uzun bir konu olup birçok farklı başlık altında incelenmesi gerekir. Dergimizde bu ay vaktinde yapılmayan; erken ve geç evliliklerin kişisel ve toplumsal etkilerini mercek altına aldık. Topluma yerleştirilmeye çalışılan ve kamuoyunda da farklı açılardan dillendirilen ‘erken evlilik’ noktasında, iddia edilenin aksine 17, 18 yaş evliliklerin çok da erken sayılmadığı ve yanlış da olmadığı hususunda yoğunlaştık. Bununla beraber yine topluma her vesile ile gayet normalmiş gibi lanse edilmeye çalışılan ‘geç evlilik’ kavramının aslında ne derece tehlikeli olduğunu irdeleyip sizlere sunmak istedik… Dinimizin buluğa ermiş ve geçerli bir mazereti bulunmayan her bireyin evlilik farziyetini ivedilikle yerine getirmesi hususundaki hassasiyetini hadisi şerifler ile destekleyip bu noktada anne ve babaların üzerlerine düşeni yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizdik” açıklamasında bulunmuş.

 

28. sayının içeriğine bakılacak olursa özetle, Rana Çeçen yazısında, “Evliliğin kimlerle olup kimlerle olamayacağı ve şartları, Kur’an ve sünnette açıklanmıştır” derken, Arzu Demir de “Ertelenen evliliklerde kadın ve erkek çok seçici olabilir” uyarısında bulunuyor.                                      

 

Aynur Sülün “Toplumumuza, erken evlenen bireylerin sorumluluklarını kaldırabilecek pozisyonda olmadığı izlenimi verilmeye çalışılıyor” derken, Esma Akbalık da “İslam dini evliliği önerdiği gibi, aynı zamanda evliliği yerinde ve zamanında yapmaya da önem vermiştir” diyor.

 

Sultan Demir “Daha çocuk yaştaki kızların zorla evlendirmesi hem kendilerinde hem de toplumda büyük sorunlara yol açmaktadır” derken, Reyhan Çelebi ise, “Evliliklerin bazen omuzları çatırdatan ağır sorumluluğu, yükü vardır. İşte tam da bu gibi durumlarda kızlar anneye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyar” diyor.                                                                   

 

Adalet Vural, “İnsanoğlunun eğitiminin temellerinin atıldığı asıl dönem, gebelik sonrası ilk dört-beş yıldır” izahatında bulunurken, Esra Toprak ise “Gençlik, zamanını değerlendirip kulluğunu en çok yaşaması gereken bir süreçtir” hakikatine dikkat geçiyor.   

 

Nevin Yapıcıoğlu El-Ğâfir, El-Ğaffâr ve El-Ğâfur ismi şeriflerinin tecellilerini ele alırken, Rumeysa Durmaz da ‘Meleklere İman’ konusunu işlemiş.

 

Öte yandan Nisanur Dergisi, bu ay okurları için Yazar Zeynep Bozdaş ile ‘İslam ülkelerinin ahvali’ ve ABD emperyalizmi’ üzerine bir röportaj gerçekleştirmiş. Bahar aylarına girilmesi hasebiyle, mevsim geçişlerinde dikkat edilmesi gereken mevzular, sağlık bilgileri, yemek tarifi, pratik bilgiler, şiir ve daha birçok konuyla Nisanur 28. sayısı seçkim bayilerde. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.