Bu Tip Saldırılar Oluşmakta Olan 'İslam Birliğini' Hızlandırıyor

Bu Tip Saldırılar Oluşmakta Olan 'İslam Birliğini' Hızlandırıyor

Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu, Taraf gazetesi eski yazarı Sevan Nişanyan'ın kendi blog sitesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (a s) hakkında " Allah'la kontak kuran adam" vb. sözler sarf etmesi üzerine, yaptığı basın açıklamasıyla tepki göst

ADANA- Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu, Taraf gazetesi eski yazarı Sevan Nişanyan'ın kendi blog sitesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (a s) hakkında " Allah'la kontak kuran adam" vb. sözler sarf etmesi üzerine, taraf yazarının yaptığı bu yaklaşımı şiddetle kınadığını kamuoyuna duyurdu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde İsrail asıllı Amerikalı bir yönetmen tarafından Peygamber Efendimize hakaretler içeren bir film yapılmış ve Dünya'nın her yerinde Müslümanlar meydanlara toplanmış ve bu iğrenç film protesto edilmişti. Yapılan protestolar sonucunda filmin yayınlandığı video paylaşım sitesi "You tube" kimi ülkeler tarafından yasaklanmış ve bu alçaklığı yapan film yönetmeni gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Daha bu iğrençliğin sıcaklığı devam ederken Taraf gazetesi eski yazarı Ermeni asıllı ve Allah'a inanmadığını her platformda dile getiren Sevan Nişanyan, Kur'an'ın tabiriyle "Alemlere rahmet olarak gönderilen" efendimiz hakkında, " Buna karşılık, bundan yüzlerce yıl önce Allah'la kontak kurduğunu iddia edip bundan siyasi, mali ve cinsel menfaat temin etmiş bir Arap lideriyle dalga geçmek nefret suçu değildir. "ifade özgürlüğü" denilen şeyin, adeta anaokulu seviyesindeki bir test örneğidir" şeklinde konuşarak tüm tepkileri üzerine topladı.

" Bu Tip Saldırılar Oluşmakta Olan 'İslam Birliğini' Hızlandırıyor"
Akdeniz bölgesinde faaliyet gösteren ve son film krizinde yaptığı kitlesel basın açıklamalarıyla peygambere sahip çıktığını bir kez daha gösteren Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu dönem sözcüsü Yılmaz Geçer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " Peygamber efendimiz alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Ama görülüyor ki o rahmetten nasibini almamış alçaklar her beldede farklı isimler altında sistematik bir biçimde efendimize saldırma cüretini gösteriyorlar. Bir zamanlar Selman Rüşdi, sonrasında Danimarka'daki alçak karikatürist Kurt Westergaard, geçtiğimiz günlerde Müslümanların Masumiyeti adlı filme ümmetin sinir damarlarını okşayan İsrail asıllı Amerikalı yönetmen Sam Bacille adlı alçak ve son olarak Müslüman ülkenin ekmeğini yiyen Sevan Nişanyan adlı alçak, şahsiyetsiz ve nasipsiz adam, Allah azze ve celle'yi inkâr etmekle birlikte onun resulü Hz. Muhammed (sav)'i bu alçak sözlerle itham ederek gündeme oturmak istiyor. Biz bunların Siyonizm'e hizmet ettiklerini iyi biliyoruz ama ne kadar uğraşırlarsa ne kadar iftira atarlarsa atsınlar onun sevgisi biz Müslümanların kalbinde her gün artarak devam etmekte. Allah'ın izniyle bu tür saldırılar yaklaşmakta olan ümmetin vahdetine açılan bir pencere olacak ve alçak batı ve Siyonistlerin korkulu rüyası olan "İslam birliği" gerçekleşecektir." şeklinde konuştu.

Yetkilileri Göreve Çağırıyoruz
Hükümet yetkililerini ve yargı makamlarını da göreve çağıran Geçer, " Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir şahsın efendimize yaptığı bu galiz hakaretleri hükümet yetkililerinin görmemesi aklın alacağı bir durum değil. Bu durumu ifade özgürlüğü olarak tanımak gafletin en alasıdır. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Cumhuriyet savcılarını bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz. Ve ülkemizde bulunan tüm İslami Sivil Toplum Kuruluşları'nı da bu alçaklığa tepki göstermeye ve tüm hukuki yolları kullanma çağırıyoruz." ifadelerini kullandı. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.