"Bugün Esmalarını, İsmaillerini kurban edenler var"

"Bugün Esmalarını, İsmaillerini kurban edenler var"

İstanbul İlim-Der'in düzenlediği "Hz. İbrahim'i Anma ve Anlama" etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Gazeteci Yazar Sait Şahin, Hz. İbrahim'in bütün yönleri ile örnek alınması gerektiğini söyledi.

İSTANBUL - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan İstanbul İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İLİMDER), Bağcılar Halk Sarayında "Hz. İbrahim'i Anma ve Anlama" programı düzenlendi. Abdülbari Çelik hocanın okuduğu Kur'an ile başlayan programda İlim-Der Başkanı Said Rüzgar, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

 

Hz. İbrahim'in teslimiyetini ve adanmışlığını anlatan Rüzgar, "Biz Allah'a teslim olmayı Hz. İbrahim'de görüyoruz. Eğer birisi teslimiyet konusundan bahsedecekse Hz. İbrahim'i anlatmak zorunda, onun hayatından örek vermek zorundadır." dedi.

 

'Peygamberleri iyi tanımak lazım'
Rüzgar'dan sonra söz alan Sait Şahin, "Bizler Müslümanlar olarak peygamberlerin hayatını çokça okumalıyız. Peygamberlerin hayatını okursak bugünlerden anlam çıkarabiliriz. Peygamberlerin yolunu takip edersek biz yolumuzu istikamet üzerine sürdürebiliriz. Hamd olsun Allah'a bizi peygamberlerle hidayete ulaştırdı ve bizi hidayet yolundan şaşkın bırakmadı. Her şey burada bitmiyor, her şey burada bitiyor olsaydı gerçekten de darbe yemiş olacaktık. Dolayısıyla her şey ahirettir ve bu yüzden bugün Müslümanların zalimler karşısında uğradığı darbeler, katliamlar bizlere kayıp gibi gelse de biz biliyoruz ki kaybedeni zalimler olan kazananı Müslümanlar olan peygamber gelenekleridir. Bu yönleriyle peygamberleri iyi tanımak lazım, hayatlarını her zaman hatırlamamız lazım." diye ifade etti.

 

'Hz. İbrahim bütün bu yönleriyle tek başına bir ümmetti'
Kurban Bayramının gelmesiyle Hz. İbrahim'i günlere girildiğini hatırlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü. "Hz. İbrahim ile buluşuyoruz bir noktada ce bunlar Hz. İbrahim ile buluşmanın günleridir. Ümmet olarak Hz. İbrahim'in ailesi ile buluşuyoruz. İsmail ve Hacer ile buluşuyoruz, Kâbe'de şu anda tavafta olan o mukaddes beldede olan milyonlarca insan her biri İbrahim oluyor, İsmail oluyor her biri Hacer oluyor. Bugünler ümmetin İbrahim olduğu günlerdir bundan dolayı Allah Hz. İbrahim'i tek başına bir ümmet olarak nitelendiriyor. Sayısal olarak milyon olsanız, milyarlar olsanız da siz İbrahim olacaksınız. Hz. İbrahim bütün bu yönleriyle tek başına bir ümmetti.

 

'Bu dönemin Nemrud ABD'dir'
Bugünün Nemrudu Amerika olduğuna dikkat çeken Şahin daha sonra, "Bugün devletlerin birleşerek kafa tutamadığı ABD'ye bir İbrahim kafa tutuyor ve o İbrahim o kafa diktiği zalime Allah'ın ayetlerini birliğini anlatıyor. Allah Hz. İbrahim'i bizlere örnek olarak gösteriyor baba İbrahim gibi olmalı, anne Hacer gibi olmalı, oğul İsmail gibi olmalı. Tüm bu örnekler ortadayken bize bir aile modeli kalıyor. Şahıs olarak yaşayacaksak İbrahim gibi yaşamalıyız, ama aile olarak yaşayacaksak İbrahim'i bir aile gibi yaşamalıyız." diye konuştu.

 

Son olarak evlatlarını Mısır'da ve dünyanın çeşitli coğrafyalarında şehit verenlere de değinen Şahin "Yeryüzünün farklı coğrafyalarında İsmaillerini, Esmalarını, Ayşelerini Allah'a kurban olarak sunan İbrahim'i aileler var. Allah'a bunu takdim edip kurban olarak sunan, kurbanların en değerlisini sunan Müslümanlar var. Rabbim zalim olmaktansa mazlum olarak yaşayıp ölmeyi bizlere nasip etsin, kendi dinini aziz kılan Müslümanlardan eylesin." ifadelerini kullandı."

 

Grup Özlem sanatçılarından Selami Güneş ile Ali Recai'nin seslendirdiği birbirinden güzel Kürtçe ve Türkçe ezgiler programa katılanlara duygulu anlar yaşattı. Etkinlik yapılan dua ile sona erdi. (Erkan Yavuz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.