"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Konferansına Yoğun İlgi

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Konferansına Yoğun İlgi

1-7 Ekim tarihleri arasında "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Batman İl Müftülüğü tarafından konferans verildi.

BATMAN-Diyanet İşleri Başkanlığınca "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinliği Batman İl Müftülüğü tarafından saat:13.30'da Yeni İl Kültür Konferans salonunda düzenlendi.

 

Programa Batman Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, Defterdar Hasan Koca, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, İl Müftüsü Hasan Çağlar, Bazı kurum müdürleri, imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Abdurrahim İnanç yaparak, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle tüm imamların haftasını kutladı.

 

Açılış konuşmasının ardından imamlar adına konuşan Çamlıtepe Camii İmamı Abdullah Gündüz, imamların sorunlarını dile getirerek, imamların daha rahat bir şekilde görevlerini yapabilmeleri için yetkililerin var olan sorunları biran önce gidermeleri gerektiğini söyledi.

 

Çamlıtepe Kız İlahi Grubu birbirinden güzel ilahileri ile programa renk kattı.
Son olarak söz alan İl Müftüsü Hasan Çağlar, din, insan için en tabii ve fıtri ihtiyaç olduğunu, dinsiz hiçbir milletin olmadığını ve mabetsiz ( ibadethanesiz) hiçbir dinin olmadığını belirten Çağlar tarih boyunca her dinin, kendine has ibadethanesi olduğunu, her din mensubunun ibadethanesine son derece önem verdiğini ve saygı gösterdiğini vurgulayarak, "Hükümdarların köşk ve saraylarından çok ibadetlere ehemmiyet verilmiştir. Bir yerde, bir ülkede cami varsa ve orda ezan sesi duyuluyorsa orda İslam ve imamlı kişiler vardır. Camiler kadar saygın hiçbir yer yoktur. Kulun en çok Allah'a yaklaştığı hali camilerde ve Allah'a secdedeki halidir. Camiler toplumu aydınlatan yerlerdir. Bütün Müslümanlara Allah'tan af ve mağfiret diliyoruz" dedi.

 

Konferansa katılan imam ve Kur'an Kursu hocaları ise, konferanstan memnun kaldıklarını ifade ederek, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle görev yaptıkları camilerin temizlik ve bakımlarının kendileri tarafından yapıldığını belirtti. Camilere gelen cemaate de bu haftanın önemini anlattıklarını kaydettiler.

 

Program Çamlıtepe kız ilahi grubunun ilahileriyle son buldu. (M.Fatih AKGÜL-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.