Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Manisa merkez Hatuniye Camii'nde düzenlenen bir tören ile kutlandı.

MANİSA - Hatuniye Camii İmam Hatibi İsmail Cesur Hocanın Kur'an-ı kerim Tilaveti ile başlayan programa Vali yardımcısı Mesut Eser,Müftü Vekili Hasan Çakır,Belediye Başkan Vekili Hüseyin Kör oğlu , Bedensel Engelliler Derneği,İmam-Hatip Mezunları Derneği başkan ve temsilcileri katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan müftü vekili Hasan Çakır"1986 yılından bu yana kutlanan ve ekim ayının ilk haftası olan Camii ve Din Görevlileri Haftası, tüm camiamıza hayırlı olsun, bu yılki ana tema olarak engeli vatandaşlarımızın gündem de olmasını istedik diyanet camiası olarak bu hafta boyunca bizim haftamızı bu konuya ayıracağız vaiz, hutbe ve sosyal etkinliklerimizde engelli insanlarınızı sosyal hayat içerisinde daha aktif olmaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu hafta ayrıca müftülük olarak iki engelli arkadaşımıza akülü tekerlekli sandalye hediye edeceğiz.Camilerimize engelli insanlarımızın ulaşımını rahatlatmak için her türlü imkanı sağlamalıyız,ibadetlerini yapabilecekleri rahat ortam oluşturmalıyız unutmamalıyız ki hepimiz bir engelli adayıyız "dedi.

 

Program tasavvuf musikisi korosu ve semazenler derneği küçük çocuk grubunun gösterisi eşliğinde ilahi ve kasidelerle devam etti.
(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.