Camilerimizi Süratle Tamir Edip İbadete Açacağız

Camilerimizi Süratle Tamir Edip İbadete Açacağız

Van'da yaşanan deprem sonrası hasar gören ve yıkılması gereken camiler hakkında bilgi veren Van il Müftüsü Nimetullah Arvas, "camilerimizi süratle tamir edip ibadete açacağız" dedi.

VAN - Van il Müftüsü Nimetullah Arvas, Van'da yaşanan deprem sonrası birçok camide hasar meydana geldiğini ifade ederek "Van'da toplamda 9 tane caminin ağır hasar gördüğünü ve yıkılacağını söyledi.

Hasarlı olan camilerin ise tamir sürecine girdiğini ve bu hususta ilk olarak Ulu camiden başladıklarını ifade eden Arvas, "En büyük camimiz olan Ulu Camide de bazı hasarlar meydana geldi. Ancak yapılan çalışmalar sonucu bu büyük camilerimizde bazı güçlendirmeler yapılmak suretiyle ibadet edilmeye bir engel görülmediği ifade edilmiştir. Bundan dolayı bizler de Ulu Caminin tamirat, tadilat ve güçlendirme çalışmaları için ihale sürecini bitirdik ve inşallah en kısa sürede zaten ibadete açmış olduğumuz bu camilerimizde ihtiyaç duyulan eksiklikleri de gidereceğiz. Ayrıca ilimizin en büyük ikinci camisi olan Hz. Ömer Camii de şu anda içerisinde ibadet edilmektedir. Ancak minarelerinde ve çatı kısımlarında şu anda tamirat gerekmektedir. Kurumumuzun mütevelli heyetinin vereceği karar doğrultusunda inşallah süratle bu camimizi de tamir etmeye başlayacağız" dedi.

Hz. Ömer Camiinin tamirinde finans sıkıntısı yaşadıklarını ama her şeye rağmen bunu aşma gayretinde olduklarını ifade eden Arvas, "Tabi bunu yaparken de biraz da caminin pasajında bulunan esnaf kardeşlerimizin de destekleri gerekmektedir. Zira onlar depremden bu yana kiralarını ödememişlerdir. Bizler de malum deprem sonrası yaşanan sıkıntılara binaen bu hususta kendilerini sıkmadık. İnşallah bu kardeşlerimizin bu husustaki hassasiyetlerine paralel olarak bizlerde bu işi daha kolay yapmış olacağız" dedi.

Camilerdeki Eğitim Önemli
Toplamda 500'den fazla Kur'an Kursu sınıflarında bu gün bayanların Kur'an eğitimi aldıklarını ve bunun meyvelerinin yavaş yavaş alınmaya başladıklarını belirten Arvas, "Camilerimizde verilen ve devam eden dersler var. Hamd olsun çok büyük bir teveccüh gördü bu derslerimiz. Bu cami derslerimizin en verimli şekilde devam etmesi için elimizde de geleni yapacağız. Deprem sürecinde camilerimizden istifade edemediklerimizin yerine çadır mescitleri inşa ettik. Bunlarla hizmetlerimizi sürdürdük. Yapılan bu hizmetler neticesinde ortaya çıkan görüntü bizleri sevindiriyor" dedi.

Peygamber Efendimizin hicretten hemen sonra camiyi inşa etmesi ve caminin bünyesinde de Suffa mektebinin yapmasının kendilerince büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Arvas, "bu uygulamalar caminin hayatımızda ki önemine ve gerekliliğine işaret etmektedir. Burada verilen eğitimin ve hizmetin gerekliliğine işaret etmektedir. Bu bizim için önemlidir" dedi.

Taç Giydirme Töreni Düzenlenecek
Kur'an Kursları bünyesinde yapılan verimli çalışmalar neticesinde dokuzu Muradiye'den olmak üzere Hafızlık eğitimi alan ve hafızlıklarını tamamlayan kız öğrencilere bu ayın 21'inde taç giydirme merasimi yapılacağını belirten Arvas, "Ulu Camide ayın 21'inde yapılacak olan bu programda hafız kızlarımıza taç giydirme programı yapılacak. Sadece bayanlara yönelik bir program bu... Ayrıca depremin yıldönümü münasebetiyle de okunan hatimler bağışlanacaktır" dedi. (Fikret Özkan / Fırat Arslan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.