Çanakkale`de Kürtçe Rehberlik Hizmeti

Çanakkale`de Kürtçe Rehberlik Hizmeti

Güneydoğu`dan Çanakkale `deki şehitlikleri ziyaret eden ve Türkçe`yi iyi konuşamayan ziyaretçiler için ilk defa Kürtçe konuşan rehber tahsis edildi

Çanakkale`deki şehitlikler, geçtiğimiz hafta sonu Şırnak ve Diyarbakır gibi birçok ilden gelen misafirleri ağırladı. Silopi Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün desteğiyle `Torunlar Ecdadıyla Buluşuyor` projesi kapsamında çoğunlukla öğrencilerin olduğu beş otobüs, Erzurum`dan öğrenciler ve Diyarbakır`dan bir grup esnafı taşıyan otobüsler hafta sonu şehitliğe geldi.

Doğu ve Güneydoğu`dan gelen otobüslerin bazılarında hiç Türkçe bilmeyen veya az bilenler için Kürtçe bilen rehber talep edildi. Bunun üzerine Milli Parklar tarafından yetkilendirilmiş tur rehberlerinin arasından Kürtçe bilen alan kılavuzu temin edildi. O gruba Kürtçe rehberlik yapan Alan Kılavuzu Abdülkerim Zengin, yıllardır bölgede çalıştığını, ilk kez şehitliği Kürtçe anlattığını söyledi. Özellikle bu yıl Türkiye`nin doğu bölgesinden gelen ziyaretçilerde artış olduğunu belirten Zengin, "Çanakkale Savaşı`nda yaşananları Kürtçe anlatırken dinleyenler çok sevindi. Bu duruma ben de sevindim. Kürtçe anlatılması ülkemizin birliği için faydalı." dedi.

Çanakkale`ye otobüslerle gelen ziyaretçilerin, geziye başlamadan önce rehber tutmak zorunluluğu bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.