Çatak'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları

Çatak'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları

2012 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Van-Çatak'ta İlçe Müftülüğü tarafından protokol, din görevlileri ve halkın yoğun katılımıyla bir dizi etkinlikle kutlandı.

VAN- Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Ekim ayının ilk haftasında tüm ülke genelinde değişik etkinlik ve faaliyetlerle kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Çatak İlçesinde cami açılışları, mevlid merasimi ve panel programlarıyla kutlanmaya başladı. Çatak İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programlarda ilk olarak İlçe merkezinde yapımına daha önce başlanıp bitme aşamasına getirilen Bahçelievler ve Yeşil Camii için açılış programı düzenlendi.

 

İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İlçe Protokolü, din görevlileri ve halkın yoğun katılımıyla başlayan program, İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın konuşmalarıyla devam etti. Kaymakam Yüksel, yeni açılan camilerin ilçeye hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunduğu konuşmasında, yapımı hususunda emeği geçen vatandaşlara teşekkürlerini iletti. İl Müftüsü Nimetullah Arvas ise yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

 

"Bugün bu güzel ilçemize kazandırılan iki camimiz ilçemize, milletimize ve bütün Müslümanlara hayırlı, uğurlu olsun. Yüce Allah, bu camilerin yapımı hususunda emeği geçen bütün mü'minlerden razı olsun. Camiler bir şehrin tapusu ve orada yaşayanların Müslüman olduklarının nişanesidir. Camilerimizin imarı ve ihyası hususunda Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmuştur:

'Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve âhiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolda olmaları umulur.'

 

Bu manada camilerin bakımı, onarımı ve tadilatıyla ilgilenmenin yanı sıra camilerimizi ayrıca cemaatsiz bırakmamalı, özellikle cemaatle namaz kılma hususunda daha titiz davranmalıyız." İl Müftüsü Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu sene Camiler ve Din Görevlileri Haftasında ana tema olarak "Cami ve Engelliler" konusunu seçtiğini, toplumda yaşayan engelliler konusunda bir farkındalık oluşturması açısından bu konunun çok ehemmiyet arz ettiğini ifade etti. Camilerimizin, engellilerin herhangi bir engele maruz kalmadan rahatlıkla ulaşabileceği mekanlar olması gerektiğinin altını çizdi.

 

Çatak İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programlar, öğleden sonra din görevlileri tarafından icra edilen panel programıyla devam etti. İlçe protokolü, din görevlileri ve halkın katıldığı program, camilerin bakım, onarım ve tadilatında emeği geçen bürokrat, cami dernek başkanları, esnaf ve din görevlilerine plaket ve teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.

 

İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle hafta içerisinde İlçe Müftülüğü tarafından ayrıca "Kan Bağışı Can Bağışı" sloganıyla bir kan bağışı kampanyası düzenleneceğini ve din görevlilerine yönelik olarak gezi ve piknik programının da yapılacağını vurguladı. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.