Ceylanpınar'da Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Ceylanpınar'da Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde müftülüğün organize ettiği Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Engelliler haftası birlikte kutlandı.

ŞANLIURFA- Ceylanpınar müftülüğünün organize ettiği Cami ve Engelliler haftası münasebetiyle Cumhuriyet İlköğretim Okulu konferans salonun bir program düzenlendi. Evren Paşa köyü camii hatibi Ahmet Alaca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yaptı.


Din görevliler haftası olarak tertiplenen programa hoş geldiniz diyen İlçe Müftüsü Aslan Çıtır, "Diyanet İşleri Başkanlığı 1-7 Ekim tarihini din görevliler haftası olarak kutlamaktadır. Bunun hazırlıklarını yaptık, engelliler ve din görevliler haftasını birleştirdik. Konferans düzenlemek istedik. Engellilere karşı olan görevlerimizi unutmamak adına program düzenleyerek haklarına riayet etmek istedik." şeklinde konuştu.


Konferansa konuşmacı olarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Turgay katıldı. Nurettin Turgay Türkçe ve Kürtçe yaptığı konuşmada şunları söyledi: Hz Peygamber bir hadis-i şerifte size iki emanet bırakıyorum bunlara sarıldığınız müddetçe ayrılığa, batıl ve yanlış yola düşmeyeceksiniz bunlar benim sünnetim ve Kur'an-ı Kerimdir. Dinimizi Kuran'dan öğrenelim İslam denince aklımıza ne geliyor. İslami en güzel şekilde ancak Kuran'dan öğrenebiliriz. Kuran'ı kendi hayatımızda uyguladığımızda dünyamızda mutlu ve huzurlu oluruz. Allah (cc) engelli olan Abdullah İbn-i Mektum'a verdiği değeri buradan öğreniyoruz. Engelli olan Abdullah İbn-i Mektum için Hz Peygamberi ikaz etmiştir. Allah katında kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Allah Arab'ında Türk'ünde Kürd'ünde Allah'ıdır. Engelinin, hastanın da Allah'ıdır."


Prof Turgay konuşmasının devamında kadın haklarına da değinerek, "Maalesef toplumumuzda kadın haklarına riayet edilmemektedir. Kadının hakkı olan miras verilmiyor ve mirası verirken bunu bir aşağılık olarak görüyor. Hem kızımızı vereceğiz hem de üstüne miras vereceğiz. Böyle yanlış düşünerek İslam'a ters davranıyorlar." İfadelerini kullandı.


Programa sanatçı Muhammet Ali Arslan ve grubunun ilahileriyle devam etti. Programın sonunda Prof Dr Nurettin Turgay'a ve ilçede 42 yıl imamlık yapan emekli Molla Abdullatif Ağar'a plaket verildi. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.