“Dinimiz aileye ve evliliğe çok büyük bir önem vermektedir”

“Dinimiz aileye ve evliliğe çok büyük bir önem vermektedir”

Aile içerisindeki iletişim kopukluklarını gidermek için ‘Evlilik Okulu’nda evli çiftlere eğitim vermeye devam ettiklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı, dinimizin aileye ve evliliğe çok büyük bir önem verdiğini söyledi.

Dinimizin aileye ve evliliğe çok büyük bir önem verdiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bundan dolayı kendilerinin de aileyi çok önemsediklerini belirtti. Tahmazoğlu, Belediye Konferans salonunda verilen eğitimlerin yanı sıra,  mahalledeki sosyal tesislerde de vatandaşlara uzmanlar eşliğinde eğitimler verildiğini söyledi.

Şahinbey Belediyesi bünyesinde Kadın ve Aile Müdürlüğü kurduklarını söyleyen Tahmazoğlu, bireysel aile danışmanlarıyla hizmet verdiklerini belirterek, “Dinimiz aileye ve evliliğe çok büyük bir önem vermektedir. ‘Evlilik Okulu' projesi içerisinde bulunan seminerlerimizde aile içi iletişim problemlerinin azaltılması, topluma faydalı ve sağlıklı bireylerin yetişebilmesi için ailede sevgi ve saygının arttırılması, aile içi çatışmaların azaltılıp mutlu evliliğin sırlarının ailelere öğretilmesi amaçlanıyor.” dedi.

Aile sağlam olduğu takdirde toplumunda sağlam temeller üzerinde duracağını belirten Tahmazoğlu, “Biz, aileyi çok önemsiyoruz. Toplumun en küçük bireyi ailedir. Çekirdek, o sağlam olursa toplum da ona göre sağlam oluyor. Bu kapsamda hem konferans salonumuzda, hem de sosyal tesislerde verdiğimiz eğitimlere şu ana kadar 16 bin 350 vatandaşımız katıldı. Eğitimler sonrasında hayatlarında ciddi anlamda değişiklik olduğunu söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Evlilik okuluna kayıt yaptıran ve eğitimlerini hiç aksatmadan tamamlayan yeni çiftlere de çamaşır makinesi hediye ettiklerini belirten Tahmazoğlu, “Evlenmeyi düşünen yeni çiftlerimizi ve evli olup da aile içi iletişimlerinin daha iyi olmasını isteyen çiftlerimiz varsa ben onları evlilik okuluna davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Aile bağlarımız için önemli

Sosyal tesislerde seminerlere katılan vatandaşlar yapılan seminerlerin aile hayatlarını önemli ölçüde değiştirdiğine vurgu yaparak, “Seminerlerde aile içinde yaşanan sorunlar ve sıkıntılar anlatılıyor. Bu seminerler sayesinde aile bağlarımızda ve aile içi iletişimlerimizde önemli değişiklikler oldu. Ev içerisinde yaşanan sorunlarda artık karşı tarafı da düşünerek ve anlık kararlar vermeyerek adım atıyoruz. Eşlerimizle, kayın validemiz ve gelinlerimizle daha iyi anlaşıyoruz.”  diye konuştular.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler