Diyarbakır Mewlid'i Newroz Parkı'nda

Diyarbakır Mewlid'i Newroz Parkı'nda

Diyarbakır'da her yıl İstasyon Meydanı'nda düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliğinin bu yıl Nevruz Miting Alanı'nda yapılacağı bildirildi. İstasyon Meydanı'nın Kutlu Doğum Etkinliğine katılan ve sayısı bir milyonu aşan kalabalığa dar geldiği için böyle bir kara

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalılar Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından 21 Nisan Pazar günü düzenlenecek etkinliğin mekanı, Newroz Parkı Miting Alanı olarak belirlendi.

 

"Yüzbinlerce Amedli Peygambere bağlılığını haykırıyor"

Bu kapsamda Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından yapılan açıklamada bu yılki Kutlu Doğum Etkinliğinin Nevruz Miting Alanı'nda yapılacağı belirtilerek etkinlik günü teslim edilecek salavat ve hatimlerin yaygınlaşarak sürmesi  çağrısı yapıldı. Açıklamada  "Allah'a hamdolsun, dünyanın dört bir yanında artık meydanlarda peygamber sevgisi haykırılıyor. Bu anlamda Diyarbakırımız haklı bir gurur içindedir. Yıllardan beridir her yıl yüz binlerce Amedli Peygamber sevdalısı meydanlarda Hz. Muhammed (sav)'e olan sevgi ve bağlılığını haykırıyor" ifadeleri kullanıldı.

 

"Bu yıl sesimiz daha gür çıkacak"

Açıklamanın devamında, "İnşallah bu sene daha gür bir sesle bu haykırışımızı göstereceğiz. Bunun için Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamındaki tüm hazırlık ve çalışmalar bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Bu amaçla düzenlenen salavat kampanyası da şüphesiz bu çalışma ve hazırlıkların ayrılmaz bir parçasıdır. Bunun için Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü'nün Çağrı FM ile birlikte başlatmış olduğu 'Efendimiz (sav)'e her gün binler salavat' kampanyasına can-u gönülden destek verdiğimizi belirtmek istiyoruz. Ayrıca tüm peygamber sevdalısı halkımızı bu hayırlı çalışmaya destek olmaya çağırıyoruz" denildi. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum