Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru

Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Hüseyin Efendi Kavazoviç ve beraberindeki heyet Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i ziyaret etti.

HABER MRK - Makamda kabulün ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bosna Hersek Diyaneti'nin sadece Bosna için değil Balkanlarda yaşayan bütün Müslümanlar için çok önemli bir kurum olduğunu ve pek çok bakımdan örneklik taşıdığını kaydetti.

 

Başkan Görmez şöyle konuştu: "Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkanlığı, yetişmiş elemanlarıyla, eğitim kurumlarıyla, imam hatip liseleriyle, örnek bir kurumdur. Her iki kurumun ilişkileri aynı zamanda Balkanlardaki Müslümanlar için çok önemlidir. Gündemimiz yoğun, özellikle Balkanlar da pek çok ülkede devletler tarafından gasp edilen vakıfların geleceği ile ilgili görüşmelerimiz olacak. Balkanlarda muhtelif yerlerde dini kurumların sorunları var."

 

Reis'ül Ulema Hüseyin Efendi Kavazoviç ise ziyaretin ayrıca bir önemi olduğunu belirterek, göreve başlamasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirdiğini kaydetti.

 

Basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in açıklamasında öne çıkan başlıklar ise şöyle;

 

Diyanet Tartışmalarına Cevap
"80-90 yıl sonra tekrar Diyanet İşleri Başkanlığı'nı bir tartışma konusu yapmak doğru değildir. Dolayısıyla bu kadar yıl sonra tekrar böyle bir tartışma başlatmanın doğru olmadığını düşünüyorum…"

 

Yunanistan'daki imam krizi…
"Batı Trakya'da görev yapacak cami görevlilerinin seçimiyle ilgili Yunanistan'da alınan karar yeni bir durum değil. Batı Trakya'daki Müslüman azınlık bunu kabul etmiyor. Doğrusu bütün bunlar din özgürlükleri, ibadet özgürlükleri uluslararası sözleşmeler tarafından garanti altına alınan Batı Trakya'daki Müslüman Türklerin dini hayatlarına müdahaleyi içerdiği için hem onların kabul etmesi mümkün değil, hem de bizim şahsen buna katılmamız ve Başkanlık olarak bunu tasvip etmemiz mümkün değil."

 

2013 yılı Kutlu Doğum teması
Basın toplantısında 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftası temasına değinen Başkan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftasını her yıl farklı bir tema ile kutladıklarını belirterek, 2013 yılı temasının "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" olacağını belirtti. (Murat Dalgın-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.