"Hz. Hüseyin ölmeseydi İslam rayından çıkacaktı"

"Hz. Hüseyin ölmeseydi İslam rayından çıkacaktı"

Malatya Hayrın Yolcuları Derneği, "Hz. Hüseyin'i Anlama ve Kerbela Mesajı" konulu bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, Hz. Hüseyin'in şehadetindeki hikmetlere değindi.

MALATYA - Malatya'da faaliyet yürüten ve Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Hz. Hüseyin'in şehadet yıldönümü münasebetiyle "Hz. Hüseyin'i anlama ve Kerbela mesajı" isimli bir konferans düzenledi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden programda, Grup Hicret sanatçıları Hz.Hüseyin ve Kerbela üzerine hazırlamış oldukları ilahi ve ezgileri seslendirdiler.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Allah-u Teâlâ'nın bütün peygamberlerini ülkenin baş şehirlerine gönderdiğini, kıytırık mahallelere, köylere göndermediğini söyledi. Göktaş, "Eğer Allah bir ülkeye Resul göndermiş ise, kesinlikle o ülkenin can damarı olan, merkezi olan, ticaretinin, askeriyesinin, parasının döndüğü yere göndermiştir." dedi.

"O ölmeseydi İslam rayından çıkacaktı"
"Eğer Hz. Hüseyin ölmeseydi İslam ölecekti" diyen Göktaş, "Hz. Hüseyin ölmeseydi İslam'ın treni rayından çıkacaktı. O öldü de İslam rayında durdu. Hz. Hüseyin'in bir tek yaşama şansı vardı; Yezid'in liderliğini, Yezid'in Hilafetini kabul ettiği an yaşayacaktı. El üstünde yaşayacaktı. Saraylar da yaşayacaktı. İşte o zaman İslam denilen din, tamamen bozulacaktı. Daha sonra gelenler nerede bir zalim, bir Firavun gördüler diyeceklerdi ki; 'Allah Resulü'nün koskoca torunu boyun eğdi ve bize de boyun eğmek düşer.' Ve böylece zalimlerin zulmüne boyun eğilmesini meşru gösteren bir fetva çıkacaktı." şeklinde konuştu.

"Gitme Hüseyin diyorlardı"
Hz. Hüseyin'e Kufe'den çuvallar dolusu mektup geldiğini belirten Göktaş, "Başta Abdullah bin Abbas ve Abdullah bin Ömer olmak üzere bir takım Müslümanlar 'Aman ha Hüseyin gitme, çünkü senin baban Kufe'de öldürüldü, senin ağabeyin Kufe'de yaralandı, gitme bu adamlara güvenme' diyorlardı. Ama Hz. Hüseyin'e başka yol göstermiyorlardı. Sadece onun başına geleceklerden korkuyorlardı. Başka bir alternatif göstermiyorlardı." dedi.

Mehmet Göktaş'ın konuşmasının ardından sahne alan Grup Hicret ekibi seslendirdiği eserlerle katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Program Erkan Dönmez Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi.
(Süleyman Tuna/Enis Ağırbaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.