Hz. Muhammed'e 1 Milyar Salâvat

Hz. Muhammed'e 1 Milyar Salâvat

Yurtdışından bazı İslami kuruluşlar, internet üzerinden Hz. Peygamberimize '1 milyar salâvat' kampanyası başlattı.

HABER MERKEZİ - Son zamanlarda sapık ruhlu insanların, Müslümanların kutsallarına saldırı ve Hz. Peygambere (s.a.v.) hakaret ve kimliğine karşı aşağılanmaya yönelik hakaretlerine daha fazla şahid oluyoruz.
Bazı dini kuruluşlar, bu olaylar karşısında iyi bir yanıt girişimi için bir zemin hazırlayarak, İslam dünyasının birliğini göstermek ve Hz.Peygamberimize sadakati göstermek için, Müslümanlara çağrıda bulundu.

 

Eylem organizatörleri tarafından özellikle 4 Kasım günü Hz. Peygamberimize '1 milyar salavat' günü olarak ilan edildi. Özellikle, Müslümanların katılabileceği www.1billionsalawat.com sitesi kurularak, Hz.Peygamberimize salavat okumaları çağrısında bulundu.

Organizatörler "Bizler, tüm Müslümanları akşam namazından sonra camilerde toplanıp bireysel veya toplu olarak Hz. Peygamberimize salavat okumak için çağrıda bulunuyoruz", dediler. Sitede kampanyaya kaç kişinin katıldığını görmek mümkün ve aynı zamanda kendini kaydetme imkanı bulunmakta.
Nitekim Ahzab Suresi ayet 56'da Rabbimiz de salavat getirmeyi emretmektedir:
"Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler! Siz de O'na tam bir teslimiyetle salat ve selam edin!."  (Riyad Makaev - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.