İnzar dergisi ağustos sayısında "Sapma" konusunu işledi

İnzar dergisi ağustos sayısında "Sapma" konusunu işledi

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar, Ağustos 2023 sayısında "Sapma" dosya konusuyla okurlarıyla buluştu.

Fikirde ve inançta sapma ile ilgili farklı yazıların yer aldığı dergide; Dr. Abdulkadir Turan 'Fikrî Sapış=İnançta Sapış!' konusunu işlerken Abdulkuddus Yalçın da 'Şeytan’ın Saptırma Hırsı' konusunu ele aldı.

Ayhan Aktan, 'İnsan İnsanlığın Fıtratını Bozamaz' yazısıyla dergiye katkı sunarken Mehmet Şenlik ise 'şehvetleri ardınca gidenlerin emelleri ve akıbetleri' konusunu işledi.

Dergide ayrıca, "Sapkınlığın İdeolojisi: Cinsel İfsat" başlığıyla Hüseyin Şenlik, "Modern Cahiliye Sapması" başlığı ile Mehmet Cömert de birer yazı yazarken Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile de dosya konusu üzerine bir röportaj yapıldı.

Derginin editör yazısında ise şu ifadelere yer verildi:

"İnsanlık tarihi her zaman inzar ve ikaza muhtaç olagelmiştir. Her kavim ve her topluluk doğruyu ve yanlışı anlamaya, bunu bir önder ve örnek rehberin kılavuzluğunda kavramaya muhtaçtır. İster bir âlim ister bir filozof ister bir peygamberin aydınlığında doğruyu kavramış olsun zamanla doğrudan ayrılarak sapmıştır. Her sapma insanı yeni bir uyarıcıya muhtaç ederek dosdoğru yoldan ayrılmaması gerektiğini hatırlatan ders olmuştur. Bu sapmaların ekonomik, sosyal, kültürel ve dini yönden olma çeşitliliği, bireylerle beraber toplumu da savurmuştur. Bireysel bozulmanın toplumsal adresi, kasası içindeki çürük elma misalidir. Dini savrulmanın ya da sapmanın mesuliyeti hem dünya hem de ahiret zararıyken, diğer savrulma ve sapmalar bir yerde onarılabilir boyuttadır. Lakin kökünden kopmuş ağacın meyvesi olmaz. Bu gerçeğin anlaşılması için bu ay çok yönlü olarak 'sapma' gerçeğini Ağustos sayımızın dosya konusu olarak ele alma ihtiyacı hissettik. Bireyi ve toplumu önemsemek adına buna ihtiyaç olduğuna işaret etmek istedik." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.