İnzar Dergisi Editör Yazısı Ocak 2013 (100. Sayı)

İnzar Dergisi Editör Yazısı Ocak 2013 (100. Sayı)

İslam tarihinin en şanlı sayfalarını oluşturmuşlardır Ribat topraklarının sakinleri… Övünç kaynağı medeniyetler bir o kadar da şanlı kahramanlar yetiştirmiştir bu bereketli topraklar…

İslam tarihinin en şanlı sayfalarını oluşturmuşlardır Ribat topraklarının sakinleri… Övünç kaynağı medeniyetler bir o kadar da şanlı kahramanlar yetiştirmiştir bu bereketli topraklar… Eyyubi Devleti ile Osmanlı İmparatorluğu bunun güzel numuneleridirler. Sırf cihad sevdasıyla değişik İslam beldelerinden gelerek sınır boylarına akın etmiş bu gönüllü akıncılar ordusunun kahramanlıkları murabıtların konumunu ifadeye yetiyor.

Günümüzde birçok cephede İslam’ın küresel küfür sistemi ile savaşımı var, ama bu cephelerin hiç biri israile karşı kurulan Filistin Lübnan cephesi kadar ehemmiyete sahip değildir. Zira bu cephe İslam’ın merkez bölgelerinin tümünü işgale endeksli kurulmuş bir cephe… İşte gerçek manada murabıt burada manasını buluyor. Zira murabıt; İslam’a hücumun olabileceği sınır boylarını tutmak için sefere çıkandır. Herhalde bu tanım Lübnan’daki Hizbullah hareketi ile Filistin’deki Hamas ve diğer İslami cemaatlerden daha güzel hiç kimseye uymuyor.

Biz de bu ay dosya konusu olarak geçtiğimiz ay 25. Kuruluş yıldönümünü büyük bir direniş zaferinin ardından görkemli bir şekilde kutlayan Hamas hareketini seçtik. Şüphesiz herkesin Hamas hakkında az çok bilgisi vardır, ama kanaatimizce bu dosyamızı okuduğunuzda çok daha detaylı bilgilere sahip olacağınızı düşünüyoruz. Zira bu ay ki dosyamızın konusunu Filistinli yazarlar hazırladı.

Bu bağlamda Nevvab Tekruri Hamas’ın İmam Hasan el-Benna döneminde atılan ilk çekirdeğinden başlayarak hareketin kuruluşunu, geçirdiği merhalelerini ve başarılarının altındaki gerçekleri yazmış. Filistinli esir Salahaddin Avavde ise Hamas’ın askeri kolu el-Kassam Tugaylarını başka yerde bulmakta zorlanacağınız detaylarla işlemiş, Muhammed Ebul Hayr ise bazı şehitlerin hayatlarından mucize diyebileceğimiz veya şehitlerin kerametleri olarak addedeceğimiz kesitler sunarak Filistinlilerin başarılarının altında yatan gerçek gücü göstermiş oluyor. Zülfikar Fırat hoca da Hamas’ın İslam ümmeti için önemini işlemiş. İstifade edeceğiniz konular olduğunu düşünüyoruz.

Faruk Hamza da bundan esinlenerek Ribat’ın, Ribat topraklarının ve murabıtların Allah (cc) katındaki değerini izah eden Al-i İmran suresinin ayeti olan sabır, ribat ve takva ehli olmamızı emreden ayetini işlemiş.

Başyazımız, en önemli, kabuk bağlamaz yaramız ve fitnemiz olan çocuklarımızın toplumda karşı karşıya oldukları sorunlara değinmiş. Bu bağlamda Mehmet Şenlik hocanın kaleme aldığı Mü’minin Huzur Kaynağı Aile isimli konusu aslında bu sorunların en büyük çözüm merkezi ve sahip olması gereken özelliklerini dile getiriyor.

Hem Nurullah Gülsever ve hem de Naşit Tutar Hoca içli yazıları ile duygularımızın tercümanı olmuşlar bu kara kışta...

Son olarak yeni başlattığımız bir kampanyayı buradan da duyurmayı gerekli görüyoruz. Doğru Haber gazetesi ve Nisanur dergisi ile ortaklaşa başlattığımız bir kampanya bu… Bu üç yayına bir yıllık abone olan herkese Dua yayıncılığın bastığı dört ciltlik Tefsirü’l-Veciz’i hediye ediyoruz. Hangi kampanya olursa olsun tanıtımı güzel yapılmadığı sürece bu kampanya mutlaka kadük kalacaktır ve istenilen verim elde edilemeyecek. Tanıtım da ya büyük bir bütçe isteyen reklamlar ile yapılır ya da gönüllülerin devreye girmesi ile… Biz tüm okuyucularımızı derginin bir gönüllü eri olduğuna inanıyoruz. O yüzden bu kampanyanın herkese duyurulması için her okurumuzun gönüllü olarak azami gayreti sarf etmesi gerektiğine inanıyoruz.

Sizleri derginiz ile baş başa bırakırken istifade etmenizi diliyoruz. Allah (cc)’a emanet olunuz.

Editör / İnzar Dergisi - Ocak 2013

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.