İnzar Dergisi Ekim Sayısı Çıktı!

İnzar Dergisi Ekim Sayısı Çıktı!

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar 97. sayısıyla okurlarıyla buluştu. Derginin Ekim 2012 sayısı yine dopdolu. Derginin bu ayki ana dosya konusu; Hadis.

İSTANBUL - Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar Ekim 2012/97. Sayısıyla okurlarıyla buluştu. Yayın hayatında 9 yılını geride bırakan derginin bu ayki ana dosya konusu ise Hadis!

Derginin editör yazısında Ekim sayısının içeriğine dair şu bilgiler verilmekte; "Yusuf (as) Mısır hükümdarının gördüğü rüyayı açıkladığında bu bir hadisti. Sonradan hadise ortaya çıktı… Eğer Mısır hükümdarı rüyasının yorumu hakkındaki Yusuf (as)'un hadisine(sözüne) şüphe ve tereddütle yaklaşsaydı, ülkesini felakete götürürdü… Bunun gibi Peygamberin(sav) hadislerini inkâr eden kimse felakete sürüklenir. Aç kalır. Tedbirsiz ve zevksiz olur." Abdurrahim Güneş, bu sözlerle hadisin hem dünya hem de ahiret için hayati önemini ne de veciz ifade ediyor.

Allahu Teâlâ "وما رميت" ayeti ile Hz. Resulullah (s.a.v)'ın amellerine kefil olmuş, attığı zaman Resul atmıyor, Allah (cc) atıyor. Faruk Hamza'nın işlediği ayetlerdeki "إن هو إلا وحي يوحى" ayeti ile de Allah (cc), Resulün sözlerine kefil olmuş. O yaptığı zaman Allah (c.c)'ın gözetimi altında yapar ve konuştuğu zaman da O'nun vahyi ile konuşur. Faruk Hamza'nın "Ey Allah'ın ef'aline ve akvaline kefil olduğu Resul! Sen hevadan konuşmazsın" başlıklı tefsir makalesi, bu konuda İslam âlimlerinin görüşlerini ele alıyor.

Mehmet Şenlik ise "Kur'an'la iktifa ediniz" diyenlerin görüşlerinin ne kadar çürük olduğunu hem bizzat Kur'an'dan, hem sünnetten ve hem de kabul görmüş ve ümmete mal olmuş âlimlerin görüşlerinden deliller açıklık açıklıyor. Aslında bu görüşü ileri sürenlerin gerçekte İslam'ı temelsiz bırakmaya çalışanların ya gönüllü tetikçileri; ya da bu işe cahilane bir şekilde sürüklenen kimseler oldukları gerçeğini açığa çıkarıyor.

Hepinizin yakından tanıdığı Şeriat ilimlerinde mütehassıs Filistinli âlim Üstat Nevvaf Tekruri Hadis/sünnetin şeriattaki yerini ve önemini ilmi bir yazı ile okuyuculara takdim ederken, Zülfikar Fırat Hoca sahabelerden başlamak suretiyle hadis konusunda mütehassıs olmuş ve hayatlarını neredeyse bu ilme adamış büyük önderlerimizin hayatları, hadis ilmine katkılarını ve hadis konusundaki meşhur eserleri hakkında bilgi veriyor. Kamuran Yürekli ise hadis ilminin geçirdiği evreler hakkında araştırma yazısını okuyucuların istifadesine sunmuş bulunuyor.

Bununla beraber içinde bulunduğumuz ay içerisinde, şahsiyetten uzak ve mücadele meydanına inecek kadar yürekleri ve sermayeleri olmayanların adet haline getirdiği Resule saldırı girişimlerine karşı; biri Nurullah Gülsever, diğeri Mehmet Salih Gönül olmak üzere Resulün sevgisini yüreklerimizde tazeleyecek iki Naat bulacaksınız derginizde.

Mehmet Göktaş ise; Susma Orucu'nu işlerken, beşerin takatinin hiçbir şey yapamayacağı durumlara değiniyor. İşte bu durumlarda "tam bir havale" ile işler tamamıyla Allah (cc)'a havale edildiğinde Allah (cc)'ın bu tevekkülü nasıl da karşılıksız bırakmadığını hem Hz. Meryem annemizin kıssasından ve hem de bir alimin başından geçen bir hikaye ile örneklendiriyor.

Malumunuz önümüz Kurban Bayram'ı namı diğer Hacıların Bayramı. Fadıl Şani Hoca, kurban ile müsemma olmuş Hz. İbrahim'in kemale adım adım ilerleyişi ile oğlu İsmail(a.s)'in sadakatini işliyor. Mustafa Canan ise Kurban ibadetini yazısının konusu yapmış." (Hamdullah Sevim - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.