İnzar Dergisi Eylül sayısı çıktı

İnzar Dergisi Eylül sayısı çıktı

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar'ın Eylül 2014 sayısı çıktı.

İSTANBUL - Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Eylül 2014 sayısı çıktı. İnzar Dergisi’nin 120. sayısında yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcı münasebetiyle dosya konusu olarak “Eğitim” konusunu ele alınmış.

 

Dergi başyazısında; “İslami istikameti muhafaza etmenin gerekliliği” başlığı altında okurlarına önemli uyarı ve tavsiyelerde bulunuyor. Öte yandan bu ay Eğitimci Hamdullah Yıldız ile eğitimde kaliteyi arttırmanın temel yolları üzerine bir söyleşi yapılmış.

 

Derginin editör yazısında dosya konusu ile ilgili; “Eğitimin olmazsa olmazı eğitilmiş öğretmenlerin olmasıdır. Hem fert olarak hem de toplum olarak öğretmenlerin olması eğitimin en önemli şartıdır. Asırlar boyunca İsrailoğulları insanlığa öğretmenlik yapsınlar diye görevlendirildiler. Ama eğer öğretmen saparsa öğrencinin eğitilmesi işi muhal olur. İşte bundan dolayı öğretmenlik görevinden azledilen İsrailoğullarının yerine Ümmet-i Muhammed bu görev için tayin edilmiştir. Ümmet-i Muhammed tek ve asli vazifesinin insanlığı Allah u Teâlâ’nın kanunları çerçeve ve doğrultusunda eğitmek olduğunu bilerek önceliklerini sıralamalıdır. Aksi halde İsrailoğulları gibi azil ile değil Allah u Teâlâ’nın şefkat tokatları ile terbiye olmakla karşılaşacaklardır. Bugün yaşadığı durum bunun en güzel kanıtıdır.” sözlerine yer verilmiş.

 

İnzar Dergisi’nin 120. sayısında yazarların işledikleri konular ise şöyle: Adalet Vural, sistem ile ilgili güzel ve faydalı bilgiler verirken; Abdulkadir Turan, Müslümanların geçmişte eğitim sistemine karşı aldıkları tedbir sebebini ve şu an takınılması gereken tavırları yazmış. Mehmet Şenlik, İslami eğitimi kaleme alırken; Abdurrahim Güneş, eğitimin ehil eğitmenler tarafından olması gerektiğini belirtmiş. Faruk Hamza da Kalem Suresi’nin ilk ayetleri doğrultusunda Kur'an’ın kaleme dolayısıyla bilime verdiği önemi yazmış. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.