İnzar Dergisi Mayıs 2015 sayısı çıktı

İnzar Dergisi Mayıs 2015 sayısı çıktı

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Mayıs 2015 sayısı çıktı.

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Mayıs 2015 sayısı çıktı. İnzar 128’inci sayısında üç aylar konusuna ağırlık verilirken; konuya ilişkin Siyer Araştırmaları Vakfı Kurucu Başkanı M. Emin Yıldırım ile bir röportaj gerçekleştirildi.

Dergi bu ay kapağına “Amel ve Hizmette Önceliklerimiz” başlığı ile Başyazıyı taşırken; bir Müslümanın görevini ifa ederken dikkat etmesi gereken tedriç ve önceliğe dikkat çekildiği görüldü.

Derginin Başyazı’sında; Ümmete kendini adamış Müslümanların sayılarının azlığı, imkânlarının kısıtlılığı göz önüne alındığında aslında davetçinin zamanının ehemmiyeti ve bu zamanı en bereketli bir şekilde değerlendirmesinin gerekliliği kendini ortaya koyuyor.

128’inci sayı editör yazısına baktığımızda; “Dünyada çok seneler geçirdik. Her sene Allahu Teâlâ tekrar tekrar bu imkân ve fırsatları bizim önümüze sundu. Bizim afv ve mağfirete nail olmamız, ahiret yurdumuzu daha mamur hale getirmemiz, baş düşmanımız olan şeytana ve avanesine karşı daha güçlü olmamız için tekrar tekrar Allahu Teâlâ bu kutlu sofrayı önümüze koydu. Ama hakikat ki gereği gibi istifade edemedik. Aksi halde hala şeytan ve avaneleri ile boğuşma halinde olanlar değil şeytan ve avanelerini kendimizden hem uzak ve hem de ümitsiz hale sokmuş olanlardan olacaktık. Allah’tan (cc) temennimiz bu sefer ki fırsatı kendisinden bir rahmetle Hz. Resulullah’ (sav) tavsiye ettiği şekilde değerlendirmemizdir” sözlerine yer verildi.

İnzar Dergisi’nin Mayıs 2015 sayısında işlediği konulara bakıldığında; Mehmet Beşir Varol, nefsini muhatab aldığı ve isteyenin kendisini muhatab kabul edebileceği yazı dizisinin bu ay ki sayısında “özgürlük” denilen sihirli sözcüğün gerçek anlamını, hikmetini, o huri misal maşuk olan gerçek özgürlüğe nasıl ulaşılacağını ve aynı zamanda fıtri olan bu duygunun nasıl da istismar edildiğini ve aslında şeytan ve avanelerinin insanları bu “özgürlük” sloganı ile nasıl ebedi esarete mahkûm etmek istediklerini kaleme almış. Abdulkadir Turan, İmam Şafii hazretlerinin şahsında ilmin nasıl da herkesin ulaşabileceği en değerli hazine olduğunu kaleme almış. Mehmet Sait Çimen de sahabelerden Taif’in Habibü’n-Necar’ı olan Urve b. Mes’ud’un hayat hikâyesini kaleme almış. Ayrıca Faruk Hamza da Bakara Suresi’nin 30’uncu ayeti ile başlayan ve insan cinsinin hakikatine ışık tutan ayetler ışığında insanı kaleme alan bir tefsir yazısı hazırlayarak okuyucunun istifadesine sundu. (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler