İnzar Dergisi Şubat  sayısı çıktı

İnzar Dergisi Şubat sayısı çıktı

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Şubat 2016 sayısı çıktı. Derginin 137. sayısında ümmetin içine düştüğü bu zor zamanda Müslümanların fitneden uzak durması gerektiği üzerinde duruluyor.

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Şubat 2016 sayısı çıktı. Dergi 137. sayısında yer alan editör yazısında, “Bir Müslüman, ‘Ümmetin içine düştüğü zor zamanların en çetinlerinden birini yaşıyoruz’  derse yerilmez. Kazanım olarak büyük bir umutla yolunu gözlediğimiz bir bahar, çok çetin bir kışa dönüştü. Ve maalesef bu henüz zirvesini de bulmuşa benzemiyor. Gittikçe şiddetini artırıyor ve Allah muhafaza neredeyse ümitsizliğin o zehirli iğnesini mümin kalplere enjekte edecek seviyeye doğru gidiyor. Böyle bir ortamda bu fitne ateşinin üzerine bir kova su dökebilecek kudrete sahip bir Müslüman, yeryüzünün en büyük bahtiyar müminidir. Ve en hayırlı işi yapıyor. Ama İmam Gazali’nin ifade ettiği gibi; ‘Öfkeli adama nasihat etmek, ona yarar değil, zarar verir. Hatta Allah muhafaza küfre bile sokabilir.’ İşte aynen öyle, fitne ateşi o kadar alevlenmiş ki, söndürmek için uğraşanlar bile bazen istemeyerek onun azmasına neden olabiliyor. O yüzden bu ateşe ancak ehil olanlar müdahale etmelidir. Bize düşen ise, evvela bu fitne ateşini harlandıranlardan olmamaktır.” sözlerine yer verilmiş.

Yine editör yazısında Başyazı hakkında  , “Başyazı bu konuyu yıllardır ısrarla işliyor, bu ay da işliyor ve bu ateş Allah’ın (cc) izniyle sönünceye kadar işlemeye devam edecek. Sönünceye kadar da ‘Ne kadar insanı bu fitneden uzak tutabiliriz?’ in telaşı ile bu fitneden olabildiğince uzak durmamızı öğütlüyor.” ifadelerine yer verilmiş.

Dergide işlenen konulardan bazıları:

Abdulkadir Turan İslam aleyhine yapılan sinsi çalışmalardan biri olan; “İslam bu asrın sorunlarına çözüm bulmada yetersiz kalıyor” projesine değinmiş ve bu konuda İslam düşmanlarının operasyonları ile bizim bu konudaki gayretsizliğimizi işlemiş.

Mehmet Şenlik ise, son zamanlarda camilerin çiğnenen mukaddesatı nedeni ile cami ve önemi ile ilgili bir yazı kaleme alırken, Abdulkuddüs Yalçın da kabir azabının sabitliğini hadisler ışığında işlemiş. (İLKHA)

 

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.