İnzar Dergisi Temmuz 2015 sayısı çıktı

İnzar Dergisi Temmuz 2015 sayısı çıktı

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Temmuz 2015 sayısı çıktı. Dergi 130. sayısında Ramazan ayı içerisinde olunması nedeniyle konularını Ramazan ayının önceliklerine ayırdı.

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Temmuz 2015 sayısı çıktı. Dergi 130. sayısında Ramazan ayı içerisinde olunması nedeniyle konularını Ramazan ayının önceliklerine ayırarak, Ramazan ayının öncelikleri hususunda önemli tespitlerde bulunmuş.

Derginin editör yazısında; “Art arda üç şehidi, üç yiğidi, üç Kur'an fedaisini soğuk toprağın bağrına verdiğimiz bir süreç yaşadık. Şehadetin kokusunu tekrar almak güzel olsa da şehidlerin geride bıraktıkları yürekleri yanık anaları, dik durmaktan yorulmuş babaları, teselli bulmaya çalışan dul eşleri ve de yetimlerini görmek, onları bilmek insana acı veriyor. Yürek yakıyor. Keder yükü ağır geliyor yüreklere… Sabur olan Allah’tan tüm yakınlarına, eş ve dostlarına, evladü’ıyallerine sabır vermesini diliyoruz. Şehidler ümmetin Rahman’a sundukları mukaddes adakları, zekâtlarıdırlar. Buna inanıyoruz” sözlerine yer verilmiş.

İnzar Dergisi 130. sayı içeriğine özetle bakacak olursak; dergi Ramazan ayı içerisinde olunması nedeniyle konuları Ramazan ayının önceliklerinden seçmiş. Ki bunların başında zekât konusu gelmektedir. Bununla ilgili Abdulkadir Turan,  zekâtın İslam’ı sistem olarak da hem sosyalizmden ve hem de kapitalizmden ayıran en önemli unsur olduğunu dile getiren bir yazı kaleme almış. Abdulkuddus Yalçın, hadisler ışığında değişik alt başlıklar altında birçok yönü ile zekâtı kaleme alırken Mehmet Şenlik de hem sosyal ve hem bireysel hayatımızdaki önemine değinen bir yazı kaleme almış. Bunun dışında Abdulhakim Sonkaya ise Ramazan ayının bir diğer önemli ibadeti olan Hz. Resulullah’ın hiçbir zaman terk etmediği sünneti, itikâf konusunu kendi üslubuyla kaleme almış. Tefsir köşesinde ise Mehmet Zeki Ergin, Bakara Suresi 185. ayet ışığında Ramazanın Kur'an ayı olması dolayısıyla bu ayın kutlanması gereğine, Kur'an’ın melekuti özelliği dolayısıyla melekût âlemiyle beraber melekuti bir sıfata bürünerek kutlamanın yapılması gerektiğine işaret eden bir yazı bulunmaktadır.

İnzar Dergi’nin bu ay ki Başyazı’sına geçeçek olursak, yazı; Müslümanların verdiği üç şehid ve bu çerçevedeki gündemine de işaret ederek Müslümanların yapması gerekenin, tek sorumlulukları olan çalışmanın gereği üzerinde ısrarla durmuş. Ve derginin editör yazısında bu yazıya atıfta bulunarak; “Zira bizim mesul olduğumuz yegâne hakikat sa’y’dir. Muvaffakiyet ise Allah katındandır” sözlerine yer verilmiş. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler