İnzar'ın Ağustos sayısı çıktı

İnzar'ın Ağustos sayısı çıktı

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar'ın Ağustos sayısı çıktı. Derginin bu ayki dosya konusu ümmetin en büyük sorununu ve aslında ise en büyük güç kaynağını olan "Vahdet"i ele almış. Ayrıca ay röportajında Kudüs Müessesesi Genel Başkanı Muhammed Ubu Ubeyd il

İSTANBUL - Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar'ın Ağustos sayısı çıktı. Derginin bu ayki dosya konusu "Vahdet". Dergi bu ay röportajında Kudüs Müessesesi Genel Başkanı Muhammed Ubu Ubeyd ile "Vahdet" konusunu ele almış.


Dergi kapağında, "Amellerin en hayırlısı devamlı olanıdır" sözüne yer verirken; Bayram asıl bu bayram, Darbe ve sonrası, Akrabalık ve komşuluğun ihyası dergi kapağına taşınan diğer önemli başlıklar olmuş.


Derginin bu ayki editör yazısında; "Ümmetin sorunu nedir?" diye bir soru sorulsa Müslümanlara kanaatimizce kahır çoğunluk ihtilaftır, diyecektir. Zira sadece Müslümanlar için değil, herkesim ve taife için ihtilaftan daha tehlikeli bir sorun söz konusu değildir. Ve aynı şekilde birlik beraberlikten de daha büyük bir kazanç da hiç kimse elde etmiş değildir. Asil bir milletin ya da toplumun düşmanları hiçbir zaman onları savaş meydanında yenilgiye uğratmanın hesaplarını yapmamıştır, yapmışsa da büyük zarar etmiştir. Ama asil bir milletin düşmanları en büyük yatırımı onların birliğini dağıtma üzerine yapmıştır" sözlerine ver yerilmiş.


Ağustos sayısından kısa kısa
Derginin bu ayki sayısında birkaç yazardan örnek verirsek; Abdulkadir Turan, tarih boyunca Batının İslam aleyhindeki savaşını nasıl ihtilaf üzerinden yürüttüğünü, projelerini okurları için kaleme almış. Mehmet Emin Özmen ihtilaf halinde olmanın doğal ama bunu çatışmaya çevirmenin yıkıcı olduğunu söylerken ihtilaf ve vahdete bir başka açıdan bakılması gerektiğini yazıyor. Aynı şekilde Abdurrahim Güneş de bu konuyu İmam Şafii'nin kıble tayininde yapılacak içtihat hakkındaki görüşünden yola çıkarak bu konuya detaylıca işliyor.


Ayrıca Ramazan ayının bitmesi ve Ramazan bayramını da yazarların gündemine aldığı diğer konulardan olmuş. Bu bağlamda; Mehmet Şenlik bayramların nasıl olması gerektiğine değinirken, Cihan Bozoba'da Ramazan'daki kazanımların kaybedilmemesi gerektiğini kaleme almış.


Son olarak derginin Başyazı'sına değinecek olursak; Amelin hayırlısı sürekli olandır, başlığını taşıyan başyazı, Ramazan'da kazanılan ve bir ay boyunca ahlak halini alan sıfat ve amellerin süreklilik kazanması bu bağlamda sünnetleri yerine getirmesi hususunda pratik öneri ve nasihatleri okurlarına iletmiş. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.