İslami düğünler toplumsal dönüşüm sağlıyor video

İslami düğünler toplumsal dönüşüm sağlıyor video

Yaz mevsiminin gelmesi ile düğün sezonu açılırken, vatandaşlar evliliğin ilk adımı olan düğünlerini İslami usullerle, yuvalarını Allah’ın rızasını gözeterek kurmayı amaçlıyor.

Son yıllarda İslami düğünlere artan rağbet her geçen gün daha da artıyor. İslami açıdan toplumsal dönüşümü sağlayan İslami düğünler ile çocuklarını evlendiren aileler, düğünlerinin Kur’an ve sünnet çerçevesinde olmasını amaçladıklarını ifade ettiler.

Her geçen gün cahili düğün olarak tabir edilen düğünler yerine, müslüman halk İslami düğünleri tercih ediyor. Kur’an tilaveti ile başlayan düğünlerde salavatlar ve sık sık getirilen tekbirler,  düğünlere ayrı bir güzellik katıyor.

Düğün esnasında erkek ve bayanların düğünü ayrı mekânlarda izleyerek harem ve selamlığa dikkat etmesi ise, düğüne katılan halk tarafından takdir topluyor. İslamî  vahdet ve kardeşlik mesajlarını içeren ilahi ve ezgilerin seslendirilmesi düğüne katılanlarda manevi etki  bırakıyor. 

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği İslami düğünlerde evlilik çağında olan gençler ve aileleri düğünlerini İslami düğün ile yapmak istediklerini dile getirerek, bu şekilde Kur’an ve sünnet çerçevesinde yapılan düğünleri gördükten sonra, kendilerinin de İslami düğün yapma kararı aldıklarını ifade ettiler.

“Helal dairesi içinde eğlenilmiş olunuyor”

İlk defa İslamî çerçevede halayların çekildiği bir düğüne katıldığını belirten katılımcılardan M. Şılaş Alkanat, “Bu düğünde de halaylar çekiliyor. Özellikle helal dairesi içinde eğlenilmiş olunuyor. O halde düğünlerimizi, yuvalarımızın temelini, Kur’an ve sünnete uymayan bir şekilde düzenlemek yerine, bu şekilde düzenlemek, hem Allah (cc) rızasını kazandırmış olur, hem de günaha girilmemiş olur.” dediler.

Bu tür düğünler ile  kurulan ailenin geleceğini etkilediğine dikkat çeken Alkanat, “ Allah-u Teâlâ'nın bizleri İslam fıtratı üzere yaratmasından dolayı düğünlerimizin de İslamî olması bizi sevindiriyor. Yani şayet evliliğe atılan ilk adım İslami olursa, hayatın diğer safhaları da huzurlu olacaktır. Düğünlerimiz İslami olursa hem düğünümüzü en güzel şekilde yapmış oluruz, hem de aynı zamanda Rabbimizin isteğine göre hareket etmiş oluruz. Hayat içerisinde yaptığımız etkinlikleri ne kadar çok İslam'a uyarlayarak, yani İslam'a uygun bir şekilde düzenlersek, halkımız o kadar çok şuurlanır inşallah.” şeklinde konuştu.

İslami düğünlerin toplum açısından da büyük bir önem taşıdığına vurgu yapan Ömer Durmaz ise, şöyle konuştu:

”İslami düğünlerle ahlak, terbiye, hayâ, ve özellikle helal dairesi içinde eğlence, adeta gözler önüne seriliyor. Rabbimizin böyle etkinlikleri çoğaltması temennisiyle, Allah düğün sahiplerinden ve tüm Müslümanlardan razı olsun.”

“İslami düğünler halk tarafından yoğun bir rağbet görüyor”

Yaz aylarında haftada en az 3-4 düğüne katıldıklarını belirten Grup İnzar sanatçılarından Adem Kılınç, İslami düğünlerin toplum açısından da büyük bir önem taşıdığına vurgu yaparak, “Son yıllarda halkımız tarafından İslami düğünler halk tarafından yoğun bir rağbet görüyor. Hatta bazen çevre il ve ilçelerden dahi düğün talebi alıyoruz. Çünkü İslami düğünlerde halk hem düğününü yapmış oluyor, Hem de düğünlerini Allah’ın (cc) emirlerine uygun şekilde düzenlemiş oluyorlar.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler