İslami düğünlere rağbet artıyor

İslami düğünlere rağbet artıyor

İslami açıdan toplumsal dönüşümü sağlayan İslami düğünlere rağbet artıyor. Özellikle düğün esnasında vahdet ve kardeşlik mesajlarını içeren ilahi ve ezgiler düğüne katılanlarda manevi etki bırakıyor.

Şanlıurfa’da davullu-zurnalı düğünlerin yerini alan İslami düğünlere rağbet gün geçtikçe daha da artıyor. Özellikle düğün esnasında söylenen anlamlı ilahi ve ezgiler düğüne katılanları memnun ediyor. Kadın ver erkeklerin karışık olmaması, özellikle kadınlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Gün geçtikçe toplum tarafından benimsenen İslami düğünlerde, evliliğin fazileti ve toplumun ihyası üzerine konuşmalar yapılarak, toplum İslami ahlak yönünden bilinçlendirilmeye çalışılıyor.

İslamî düğünü gördükten sonra kendileri de İslami düğün yapma kararı alan birçok insan, bu düğünleri bir tebliğ aracı olarak görüyor. Özellikle düğünlerde söylenen ilahilerde ümmet şuuru, kardeşlik ve vahdet konuları işleniyor. İslami düğünlerin toplumda giderek çoğalması, toplumsal hayatın İslami ahlaka yönelişinin  işareti olarak görülüyor.

60 yaşındaki dedeler ilahilerle coşuyor

Söylenen birçok ilahinin içerisinde zikrin oluşu da özellikle yaşlıların coşmasına sebep oluyor. Hatta kendisini zikrin nağmelerine kaptıran 60 yaşındaki dedelerin, halayın ortasına çıkarak ilahiler eşliğinde sevinç gösterisi yapması bu düğünlerin, insanların üzerinde bıraktığı etkiyi gözler önüne seriyor.

“İslami düğünler bize dinimizi hatırlatıyor”

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde rastladığı İslami düğüne yeni katıldığını ve bu düğünlerin kendilerine İslam’ı hatırlattığını ifade eden Murat Yavuz, “Bu tür İslami düğünler şeriata, yani Allah’ın emirlerine  uygun düğünlerdir. Bu tür düğünler bize dinimizi, imanımızı ve kitabımızı hatırlatıyor.” diye konuştu.

Evliğin ilk adımının İslami olması evliliğin geleceğini de olumlu etkiler

Bu tür düğünler ile  kurulan ailenin geleceğini etkilediğine dikkat çeken M. Şılaş Alkanat, “ Allah-u Teâlâ’nın bizleri İslam fıtratı üzere yaratmasından dolayı düğünlerimizin de İslami olması bizi sevindiriyor. Yani şayet evliliğe atılan ilk adım İslami olursa, hayatın diğer safhaları da huzurlu  olacaktır. Düğünlerimiz İslami olursa hem düğünümüzü en güzel şekilde yapmış oluruz, hem de aynı zamanda Rabbimizin isteğine göre hareket etmiş oluruz. Hayat içerisinde yaptığımız etkinlikleri ne kadar çok İslam’a uyarlayarak, yani İslam’a uygun bir şekilde düzenlersek, halkımız o kadar çok şuurlanır ve iman sahibi olur.” şeklinde konuştu.

İslami düğünlerin toplum açısından da büyük bir önem taşıdığına vurgu yapan Ömer Durmaz ise, şöyle konuştu:

”İslami düğünlerle ahlak, terbiye, hayâ, ve özellikle helal dairesi içinde eğlence, adeta gözler önüne seriliyor. Rabbimizin böyle etkinlikleri çoğaltması temennisiyle, Allah düğün sahiplerinden ve tüm Müslümanlardan razı olsun.” (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.