Kabe'nin çevresi değişecek

Kabe'nin çevresi değişecek

Mekke'de Kabe çevresini genişletme çalışmaları devam ediyor. 2020'de bitmesi öngörülen çalışmalardan ziyaretçilerin etkilenmemesi için tedbirler alındı

Kabe'nin çevresini genişletme çalışmaları sırasında yapılan yıkımların ortaya çıkardığı tozun umre ve hac için gelen ziyaretçileri etkilememesi için gerekli her türlü tedbir alınıyor. Genişletme çalışmaları için kurulan yaklaşık 50 büyük vincin görüntüsü, Kabe'yi dini bir alandan çok inşaat alanına dönüştürmüş durumda bulunuyor. İnşaat çalışmaları nedeniyle, Kabe'yi tavaf sırasında büyük izdiham yaşanıyor.

2020'DE BİTİYOR

Kabe'de halen üç kat yüksekliğinde tavaf ve sa'y alanı bulunuyor. Çalışmaların tamamlanmasından sonra Kabe'nin ana tavaf alanı ve genel görünüşü daire hale getirilecek. Suudi Arabistan kaynakları, Kabe'de şu anda 770 bin kişi tavaf ve ibadet ederken, yeni projenin 2020 yılında tamamlanmasının ardından, bu sayının 1 milyon 200 bin kişiye çıkacağını ifade ediyor. Yeni projenin bütün aşamalarıyla devreye girmesiyle birlikte, hac kapasitesinin 4 milyon kişiye ulaşması bekleniyor. Bilal-i Habeşi'nin ilk ezan okuduğu yer olduğu belirtilen tepedeki Kraliyet Sarayı'nın da önümüzdeki yıllarda yıkılarak, alanın genişletilmesinin planlandığı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.