"Kur'an İlimleri ve Meal Sınavı" İstişare Toplantısı Yapıldı

"Kur'an İlimleri ve Meal Sınavı" İstişare Toplantısı Yapıldı

Kur'an Nesli Platformu, 2012 yılı "Kur'an İlimleri ve Meal Sınavı" hazırlık çalışmaları kapsamında Türkiye geneli istişare toplantısı yaptı.

BATMAN - Kur'an Nesli Platformu, 2012 yılı Kur'an İlimleri ve Meal Sınavı hazırlık çalışmaları kapsamında platforma bağlı tüm merkezlerle Batman Bilge-Der Genel merkezinde bu yıl ikinci istişare ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, Molla Sabri Ortaç'ın Kuran-ı Kerim'in önemi hakkında konuşmasıyla devam etti. Ortaç Kuran'ın önemi hakkında yaptığı konuşmada, "Kur'an-ı Kerim Hz. Muhammed'e (s.a.s) nazil olmuş. Gerçekten Kuran insana rehberdir, zaferdir. Kuran-ı Kerim'i anlayarak da okusan anlamayarak da okusan ondan hayır kazanırsın" ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra sınavın hedefi ve konusu hakkında Kur'an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun sınav çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, "Türkiye çapında 68 merkezin katıldığı bu sınavda sınav öncesi ve sınav sonrasını değerlendirmek üzere sınav merkezindeki temsilcilerle istişare toplantısını yaptık. Yurt çapında ilk 10'a giren kardeşlerimizi umre ile ödüllendireceğiz. Yine bu sınavda il bazında ikinci ve üçüncü olan katılımcılara da her merkez kendi imkanları ölçüsünde verecekler" dedi.

 

Şuanda bütün merkezlerde yoğun bir çalışmanın yapıldığı bilgisini veren Altun, "Bütün merkezlerde afiş, branda ve gereken bütün kitle iletişim araçları kullanılarak yapılmaktadır. Rabbimizden temenni ve beklentimiz bu sınavın Kuran'ın ruhuna uygun olarak geçmesi ve istifade edilmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Tüm merkezlerin katıldığı istişare toplantısında sınavın içeriği ve ödül konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Yapılan açıklamada, sınavın iki aşamalı olarak gerçekleşeceği belirtilerek, sınavın son başvuru tarihinin 05 Kasım 2012 olduğu, sınavın ise 18 Kasım 2012 Pazar günü saat 10.00 - 12.00'da gerçekleştirileceği ifade edildi.

 

Toplantı sonunda sınav uygulama yönergesi toplantıya katılan merkez yöneticilerine verildi. Daha sonra sınav görevlilerin bilinçlendirilmesi konusunda Bilge-Der üyesi Eğitimci Hamdin Aslan konuşma yaptı. Aslan, sınav uygulama yönergesinin 5 maddeden oluştuğunu belirterek bunları kısaca açıkladı.

 

Sınav Uygulama Yönergesinin 5 Maddesi:
1- Genel Bilgiler
2- Görevliler
3- Cevap Kağıtlarının Doldurulması ve Değerlendirilmesi
4- Sınav Görevlilerinin Dikkat Etmesi Gereken Kurallar
5-Sınav Yapılacak Merkezler İle Sınav Merkez Kodları
Toplantı okunan duanın ardından sona erdi. (Veysi Rüzgar, M.Sait Çelik - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.