“Kutlu Doğum Siyer Sınavı başvuruları geçen seneyi ikiye katladı”

“Kutlu Doğum Siyer Sınavı başvuruları geçen seneyi ikiye katladı”

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 29 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Şanlıurfa’da ilgi geçen seneyi ikiye katlarken, başvurular yoğun bir şekilde devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na kayıt yaptıran görevliler, bu yılki kayıtların geçen seneyi ikiye katladığını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünün belirlediği 7 kayıt noktasında kayıtların halen devam ettiğini belirten görevliler, öğrencilerin bu yılki sınava daha fazla rağbet gösterdiğini dile getirdi.

"Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek Kutlu Doğum Siyer Sınavı kayıtlarıyla ilgili konuşan Hüseyin Bilir, şu ana kadar 17 bini aşkın kayıt yaptıklarını ifade etti.

Birçok kişinin telefon yoluyla kendilerini arayıp kayıt yaptırdıklarını söyleyen Bilir, “Siyer Sınavı kayıtları geçen seneye göre bu yıl artış oldu. Geçen sene 9 bin kayıt yapılırken şuana kadar kayıtlar 17 bini geçmiş durumdadır. Okulların bu konuda çok faydalı olduğunu söylemek gerekir. Genellikle öğrenci kesimi çok geliyor. Şu an 1. ve 2. Kategoriden daha fazla talep var. 3. ve 4. Kategoriden de başvurular yapılıyor. Güzel bir atmosfer var. Öğrenciler birbirini çağırarak kayıt yapıyorlar. Şanlıurfa’da toplam 7 noktada kayıt başvurusu  alınıyor.” diye konuştu.

“Biz ailece Kutlu Doğum Siyer Sınavına kaydolduk”

Sınava ailece hazırlandığını söyleyerek duygularını paylaşan Ali Güler, “Biz ailece 4-5 kişi kaydolduk. Sınav sonucunda umre olsa daha güzel olur. Bu şekilde kendimizi deneyeceğiz. Evde akşam namazından sonra televizyonu kapattıktan sonra herkes kendi köşesine çekilip siyer kitabını okuyor.  Aynı zamanda birbirimize sorular da soruyoruz. Bu da güzel oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Kitabı okuyup altını çizerek, notlar çıkarmak gerekiyor”

İsmini vermek istemeyen bir öğretmen ise bu sınavları her yıl takip edip sürekli girdiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Ben Kız Meslek Lisesinde Matematik öğretmeniyim. 23 yıllık öğretmenim. Bu sınavları el ilanları ve panolardan takip ediyorum. Genellikle girmeye çalışıyorum. Öğrencilerime de girmelerini söylüyorum. Çok başarılı olduğum da söylenemez ama en azından okuyarak bilgi sahibi oluyorum. Geçen sene de girmiştim. Çok kötü olmasa da kazanacak kadar da iyi değildi. Çünkü kitabı bayağı detaylı okumak gerekiyor. Not alıp altını çizerek okuyorum ama yine de karıştırıyoruz. Gençlerin bizden daha başarılı olacaklarını düşünüyorum.”

Bu sınava kayıtsız kalınmaması gerektiğini söyleyen üniversite öğrencisi Harun Buluntu da, “O’nu okuyup yaşamak için sınava kaydoldum. Siyer sınavı için okuduğumuz kitap, herkesin anlayabileceği ve kavrayabileceği bir şekilde hazırlanmış. Yetkililere bu konuda teşekkür ederim. Bu sınava kayıtsız kalmamak gerekiyor. Çünkü bu zamanın gençleri başka ideolojilerin liderlerini örnek alıyor. Bunların yerine Peygamberimizin hayatını okuyup daha iyi anlaması gerekiyor. Okuduktan sonra başka liderlere gerek kalmadığını görecekler. Ancak bu şekilde huzuru yakalamaları mümkündür. Başka yerde huzur aramak beyhudedir. Tüm genç kardeşlerimin bu sınava kayıt yaptırmalarını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.