Kutlu Doğum Siyer Sınavı sona erdi

Kutlu Doğum Siyer Sınavı sona erdi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2013 Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde 84 merkezde düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı Kutlu Doğum Siyer Sınavı sona erdi. Sınav cevaplar saat 17.00'de Rehber TV'de açıklanacak.

HABER MRK - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2013 Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde 84 merkezde düzenlenen Siyer Sınavı saat 10.00'da başladı. Onbinlerce kişinin yarıştığı sınav için adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren okullar önünde beklemeye başladı.

 

Bazı adayların sınavın başlayacağı saate kadar kitap okumaları dikkatlerden kaçmazken görevlilerin talimatıyla sınıflara alınan Peygamber aşıkları önlerine konulan kitapçıklardaki soruları çözmeye başladı.

 

İki kategoride yapılan sınavda adaylar, saat 12.00’ye kadar 100 soruyu yanıtladı.

 

Ümraniye’de siyer sınavına katılım 4 kat arttı

İstanbul Ümraniye’de faaliyetlerine devam eden Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerinden Marmara-Der, bu seneki Kutlu Doğum Siyer Sınavına büyük bir katılım gerçekleştirdi. Platform sözcülerinden ve Dernek başkanı Günay İşeri, bu seneki katılımın geçen seneye göre 4 kat arttığını belirtti. Beşyüz 30 kişinin başvurduğu sınav Ümraniye Mediha Tansel İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi.

 

Bursa'da sınav heyecanı

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Üstün Üründül İlköğretim okulunda Osmangazi ilçesinde ise Celal Bayar İlköğretim okulunda gerçekleştirilen sınava giren adayların erkenden gelip yerlerini alması ÖSS ve SBS sınavlarını aratmadı.

 

Bursa merkezde bin 250 adayın katılımıyla gerçekleşen sınavda Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü, tüm adaylara ücretsiz su dağıtımında bulundu.

 

Sınav saat 12.00'dE sona erdi.

 

Adana’da tüm engellere rağmen sınav yapıldı

Adana'da tüm girişimlere rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Siyer Sınavı için yer tahsis etmedi. Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) sınavının Adana ayağı, Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

 

İlk Öğretim ve Yetişkinler olmak üzere iki kategoride yapılan sınava, yüzlerce bay-bayan aday katıldı. Bay ve bayanların ayrı ayrı salonlarda girdiği sınav, iki saat sürerken adaylar kitapçıkta sorulan soruları doğru cevaplamak için ter döktü.

 

Adana’da bu yılki siyer sınavına çok yoğun katılım olduğunu kaydeden Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Sözcüsü Yılmaz Geçer, “Bu yıl ki sınavımıza 1150 kişi kayıt yaptırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sınav yeri talebimize olumsuz yanıt vermesinden dolayı sınavımızı Şirin Müzikholde gerçekleştirmek zorunda kaldık. Sınav 3 ayrı salonda yapıldı. Ümidimiz Türkiye genelinde yapılan siyer sınavında Adana’dan da ilk 50’ye giren başarılı yarışmacılar olsun” dedi.

 

"Bu sene de size okul vermezler, boşuna başvuruda bulunmayın!"

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yer tahsis etmemesi konusunda da konuşan Geçer; “Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Biz, Nisan ayının 25’inde siyer sınavımız için okul tahsisi konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduk. Başvurumuz esnasında İl Milli Eğitim’in Büro Hizmetleri, bizim evrakımızı kayıt etme lütfünde dahi bulunmadılar. Bizi direk Milli Eğitim Müdürü’ne havale ettiler. Buna gerekçe olarak da önceki iki senede yapmış olduğumuz başvuruların olumsuz yanıtlandığını belirtilerek, ‘bu sene de size okul vermezler, boşuna başvuruda bulunmayın!’ dediler. Şu an bulunduğumuz tarih arasında 25 gün var. 25 gün boyunca bütün girişimlerimize Milli Eğitim Müdürü bizimle görüşmedi. Randevu vermedi” dedi.

 

Son hafta içerisinde ayaküstü Milli Eğitim Müdürü ile görüşebildiklerini belirten Geçer; “Sınava son 3-4 gün kala bizi bu işle alakalı Dini Hizmetlerden sorumlu Müdür Ali Bilgiç’e yönlendirdi. Müdür beyle görüştük. O da bu aşamaya gelmiş bu saatten sonra okulun tahsis edilmeyeceğini söyledi. Kısacası son girişimlerimiz de sonuç vermedi ve sınav yeri tahsisi yapılmadı. Biz de, mecbur kalarak sınavımızı bu sene de düğün salonunda yapmak zorunda kaldık. Düğün salonunun şartları ortada, yarışma için uygun olmadığını biliyoruz, ancak bu engellemeler neticesinde buna mecbur kaldık” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı uygulamanın çifte standart ve zulüm olduğunu belirten Geçer, siyer sınavının ardından 12.30’da 5 Ocak meydanında yapacakları basın açıklamasıyla durumu protesto edeceklerini açıkladı.

 

Diyarbakır da sınav heyecanı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavında, geçen senelere göre bu sene büyük bir katılım gerçekleştirdi.

 

Diyarbakır caddelerinde okullara akın eden Peygamber âşıkları göze çarptı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okula gelen Peygamber âşıkları büyük bir heyecanla beklediler.

 

Erken saatlerden itibaren okulların önündeydiler

On binlerce kişinin kayıt yaptırdığı sınav için Peygamber âşıkları sabahın erken saatlerinden itibaren okulların önünde beklemeye başladı. Görevlilerin talimatıyla sınıflara alınan Peygamber âşıkları, optik doldurmadan sonra dağıtılan kitapçıklardaki soruları heyecanla çözmeye çalıştı.

 

Batman'da 4 bin aday yarıştı

Türkiye genelinde ilk 50’ye gireceklerin Umre seyahatiyle ödüllendirileceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bayanlar Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu ve Merkez İmam Hatip Lisesi'nde, erkekler ise Batman İMKB Pazaryeri İlköğretim Okulu ve Hürriyet İlköğretim Okulunda sınava girdi.

 

Türkiye geneli 85 merkezde ve 40 binin üzerinde katılımcının katıldığı sınava, Batman’da yaklaşık 4 bini aşkın kişinin katıldığını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Bilge-Der Genel Sekreteri Ali Altun, " Yoğun bir katılım gösterildi. Sınavımız 10-15 yaş sınırı ve 15 yaş üstü olmak üzere iki kategoriden oluştu. Elhamdülillah biz Peygamber sevdalıları platformu olarak bu sınavları yapmaktan dolayı çok seviniyoruz. Allah'ın izni ile bu sınavlar her sene imkanlar dahilinde yapılmaya devam edilecek. Bu iş içerisinde sınava katılanlara, sınavın yapılmasında katkıda bulunan herkese platform adına teşekkür ediyorum. Allah Teâlâ katında mükâfatlarını bolca göreceklerini temenni ediyoruz." dedi.

 

KDSS'ye yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla herkesimden vatandaş katıldı. KDSS'ye Batman dışından da katılanlar olduğu gözlendi.

 

Bayanların da yoğun ilgi gösterdiği sınavda izdiham yaşandığından katılımcılara masalar yetmedi. Bazı ailelerin kızlarını sınava getirdikleri ve sınav heyecanını paylaştıkları görüldü.

 

"Bingöl'de 3 bin peygamber aşığı yarıştı"

Bingöl’de Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği siyer yarışması Bingöl merkez ve ilçelerinde yaklaşık 3 bin kişinin katılımlıyla gerçekleşti. Katılımcılar, ilköğretim, lise, üniversite öğrencileri ve genç yaşta olanlardan oluştu.

 

"Bu tür sınavlara katılım artarak devam ediyor"

Bingöl il koordinatörlerinden Kalem-Der Başkanı Yazar İbrahim Dağılma sınavla ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, tüm yarışmacılara ve kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Bu tür sınavlara katılımın artarak devam ettiğini ifade eden Dağılma, şunları kaydetti:

 

“Andolsun ki, sizin için Allah’ı ve ahret gününü umanlar için Allah’ı çokça zikredenler için Allah’ın Resulünde güzel örnekler vardır.” (Ahzap:21)  Özellikle bu ayetten hareketle bilmek lazımdır ki Peygamberi sevmek, O’nu tanımakla başlar ve O’na itaatle taçlanır. Bir toplum onunla güzelleşir. Onunla hayat bulur. Peygamber sevdalıları olarak manevi dünyamızı tamir, kalbi yaralarımıza merhem, yaşantımıza örnek olması için o kutlu Nebiyi manen aramıza davet ediyoruz. Bu çabayla ve bu sınav vesilesiyle diyoruz ki, Gelin hep birlikte O’nu (sav) hayatımıza davet edelim. Kendimize örnek ve rehber kabul edelim. O’nun hayatıyla hayatlanalım. O’na koşalım, O’nun davasını başımızın tacı yapalım” dedi.

 

Sınav Cizre'de 3 okulda gerçekleşti

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3 ayrı okulda gerçekleştirilen sınava yüzlerce peygamber sevdalısı katıldı. Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörü Tahirhan Osal,  "Kutlu Doğum anısına platform olarak geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz Kutlu Doğum Siyer Sınavını bu yıl da düzenlemiş bulunmaktayız. Rabbimize hamdolsun ki Kutlu Doğum münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz etkinlikleri her geçen yıl halk, daha büyük ilgi ve teveccüh ile karşılıyor" dedi.   (Mehmet Laçin, Ayhan Kaya, Zeki Aras, Hüseyin Yalçın, M.Fatih Akgül, Nihat Kanat, Abit Dündar - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.