Lahey Hicret Caminde gençlik programı

Lahey Hicret Caminde gençlik programı

Lahey Hicret Camii Gençlik Kolları tarafından "Gençlerle Manevi Dersler" başlığı altında her hafta Salı günleri düzenli olarak yaptığı derslere bu haftada devam etti.

HABER MERKEZİ - Bu haftaki sohbeti Hicret Camii İmamı Mücahid Kılıç Hoca yaptı. Konuşmasında Kur-an'ın anlaşılması için Peygamberin de iyi bilinmesi gerektiğini belirten Kılıç, hadislerin göz ardı edildiği takdirde İslam'ın anlaşılmasının ve yaşanılmasının güçleşeceğini vurguladı.


Daha sonra kıyamet alametleri ile ilgili uzunca bir hadis ile devam eden Mücahid Kılıç Hoca, "Kıyametin işaretlerinden biri namazın ortadan kalkması, şehevî arzuların peşine düşülmesi, tutkulara yönelik eğilimlerin artması, mala büyük değer verilmesi, dinin satılarak karşılığında dünyalık şeylerin alınmasıdır. Bu şartlar ortaya çıktığında, gördüğü kötülükleri değiştirme gücünü kendinde bulamamanın verdiği ıstırapla müminin yüreği ve içi, suda tuzun erimesi gibi erir.

Bu sırada müminlerin başlarına bir kavim musallat olacaktır ki konuşacak olsalar, boyunlarını vuracaklar; susacak olsalar, her şeylerini mubah sayacaklar, mallarına el koyacak, saygınlıklarını çiğneyecekler. Kanlarını dökecek, yüreklerine korku salacaklar. O sırada müminleri korkak, ürkek, pısırık ve çekingen görürsün.

Mescitler tıpkı Kilise ve Havralar gibi yaldızlanacak. Mushaflar süslenecek, minareler uzun olacak, saflar kalabalık, ama kalpler birbirlerine karşı nefretle dolu olacak, dilleri farklı şeylerden söz edecektir.

Ümmetimin erkekleri altın takılarla süsleneceklerdir. İpek ve ibrişim giysiler giyinecek, kaplan derisini alış veriş metaı hâline getireceklerdir.
Faiz çok yaygın olacak, gıybetle ve rüşvetle iş görülecektir. Dinin değeri düşecek, buna karşılık dünyanın değeri yükselecektir.

Boşanmalar çoğalacak, Allah'ın koyduğu hiçbir sınır, hiçbir hukuk gözetilemeyecektir. Tabi, bütün bunların Allah'a bir zararı olamayacaktır.Şarkıcı cariyeler ve çalgı aletleri ortaya çıkacak, ümmetimi, en kötü ve en şerli fertleri yöneteceklerdir" dedi.


Yapılan sohbetin ardından Cami gençlerinden Furkan Öztunç'un ikram ettiği yemek servis edildi. Yemek esnasında gençlerin keyifli ve birbirleri ile olan sıcak diyalogları gözlerde kaçmadı. Yemeği ikram eden Furkan Öztunç, gönlünden geçtiği için ve hayır kazanma kaygısıyla bu ikramı yaptığını belirtti.


Görüşlerine başvurduğumuz Camii gençlerinden Cemil Polat; " Böylesi ortamlarda bulunmak çok önemli. Özellikle gençlerin her türlü günaha sürüklenmelerinin kolay olduğu Avrupa'da bu tür etkinlikler çok daha büyük bir önem arz ediyor. Bu tür etkinlikler gençlerin manevi açıdan yozlaşmasını önlemek için büyük önem arz ediyor" dedi.

Program yenilen yemeğin ardından sona erdi. (Yusuf Zaman - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.