Londra'da Kutlu Doğum Coşkusu video

Londra'da Kutlu Doğum Coşkusu video

İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programında, iki cihan Serveri büyük bir coşkuyla anıldı.

İNGİLTERE- Kuzey Londra'da bulunan Said Nursi Camii ve Nur Kültürel Eğitim Derneğinin Avrupa Peygamber Sevdalıları ile otaklaşa  gerçekleştirdiği Kutlu Doğum programı büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Sunuculuğunu sanatçı Mehmet Zeki Basatoğrul'un yaptığı program, imam-hatip Hüseyin Temur hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Almanya'dan gelen Grup Susa ilahi grubunun okuduğu Kürtçe Mevlid salonda duygulu sahnelere yol açtı. Mevlidin merhaba kısmını birçok kesimden, değişik renk ve ırktan insanın ayakta ve ellerinde güllerle dinlemeleri güzel bir tablo oluşturdu.

Birleştirici Tek Güç Peygamber Aşkı

Mevlidin hemen ardından Said Nursi Camii yönetim kurulu adına bir selamlama konuşması yapan Talib Demir ''bu sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz kutlu doğum programı, bizi bir araya getiren, bizi birleştirip kardeşliğimizi pekiştiren yegane gücün Peygamber a.s ve O'nun muhabbeti olduğunu bir daha gördük. Bugün Almanya, Belçika, İsviçre, İtalya'dan gelen misafirlerimizin yanısıra, İngiltere'nin de birçok şehrinden ve değişik ırklardan misafirlerimiz var'' dedi.

Üç Dilde İlahiler

Grup Susa ilahi grubunun okuduğu biribirinden güzel Kürtçe, Türkçe ve Zazaca ilahiler programa ayrı bir coşku ve güzellik kattı.

Londra'nın batısında ve Birmingham şehrinde büyük bir cemiyet olarak islami faaliyetlerini yürüten Ogadenli Müslümanları temsilen programda kısa bir konuşma yapan Şeyh Yusuf, Resulullah a.s'ın emsalsiz ahlakından kısa bir kesit aktardı.

Biz O'na Sürünerek Bile Gideriz

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen kürsüye gelen yapan Molla Abdulvahab Yıldız, konuşmasına Talael Bedru Aleynanın sözleri ile başladı. Devamında, "uzaktan yakında gelen herkes hoş gelmiş, safalar getirmiş. Aslında hiçbir yol Resulullah a.s'a gitmek için uzak değilidir. Bizler o yollara başımızla gideriz, bizler o hedefe güzümüzle gideriz. Bizler O'nun hatırına emin olunuz kiz sürünerek de gideriz.

Medinelileri hatırlayın onlar ellerini alınlarına koyup gözetlerken, 'üzerimize Dolunay doğdu. Bugün Londra'dan, Diyarbakır'dan, dünyanın her yerinden yine üzerimize Resulullah a.s doğdu. Ve şunu şöyle kabul edin ki, Resululla a.s 'Esselamu Aleykum' diye sizlere selem buyuruyor. Biz de diyoruz ki Ve Aleyna Ve aleykum selam Ya Resulullah."

Konuşmasının devamında, Peygamber a.s'ın gelişinin anlaşılabilmesi için Mekke Cahiliyesinin geldiği noktayı anlamakla mümkün olduğunu vurgulayan Molla Abdulvahab Yıldız, "cahiliye toplumunda biri kız çocukla müjdelendiği zaman yüzleri kapkara kesiliyordu, kavminden kaçardı. Resulullah a.s geldi bu tertemiz bacı ve kardeşlerimizi kurtarmak ve onurlarını iade etmek için." dedi.

Çocuk İlahileri İlgi Topladı

Verilen aranın ardından Londra Gülleri ve Ravza gülleri adlı çocuk ilahi gruplarının okuduğu birbirinden güzel ilahiler tüm katılımcıların takdirini kazandı.

Program,Grup Susa'nın birbirinden güzel ilahileri, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve yapılan dua ile sona erdi.

Cemil Alpsoy için Taziye Mesajı

Öte yandan Said Nursi Camii adına geçen hafata Batman'da vefat eden Cemil Alpsoy için taziye dileklerini ifade eden Talib Demir, merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve Peygamber Sevdalıları camiasına sabrı cemil temennisinde bulundu. (Tayyip Bakır - Hürseda Haber)

Etkinlik Rehber TV ekranlarına böyle yansıdı...

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.