Malatya'da şehadet coşkusu

Malatya'da şehadet coşkusu

Malatya'da düzenlenen Şehitlik ve Şehadet Gecesi programında, şehitlik ve şehadetin her hangi bir düzeninin veya sistemin belirleyeceği mertebe olmadığı beliritldi.

MALATYA - Malatya Ensar Der tarafından düzenlenen Şehitlik ve Şehadet Gecesi programı Malatya Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programda şehitlik ve şehadetin Allah'ın kitabında belli olduğu, bunun her hangi bir düzeninin veya sistemin belirleyeceği bir şey olmadığı belirtildi.

 

Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan programı Ensar Der Başkanı Ahmet Çoban'ın teşekkür konuşması takip etti. Ardından hafız Mehmet Yolcu konuşmasında şehedetin kutsallığına değinerek, malını ve canını Allah'a satmadan cennetin kazanılmayacağını, şehitlerin de cennet karşılığında canlarını Allah'a sattıklarını dile getirdi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan A.Kadir Ateş konuşmasının başında ölümün keyfiyetinin önemli olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Arakan'da, Mali'de ve daha dünyanın dört bir tarafında kirletilen ırzlar dökülen kanlar, yapılan işkenceleri hatırlatan Ateş, "Bunların sorumluları 2 milyar nüfusa sahip Müslümanlardır. Çünkü kardeşliğimizi tesis edemedik tek yumruk olamadık" dedi.

 

Şehitliğe ve şehadete Kuran-ı Kerim'den ve sahabe hayatından örnekler veren Ateş, peygamberimiz, örtüye müdahale ettikleri ve bir Müslüman'ı bu olaydan dolayı şehit ettikleri için anlaşma yapılan Beni Kaynuka Yahudilerini sürmüştür" dedi.

 

Gözlerin yaşardığı konuşmanın ardından yapılan dua ile program sona erdi. (Süleyman Tuna - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.