Medrese Konulu Uluslararası Sempozyumu Yapılacak

Medrese Konulu Uluslararası Sempozyumu Yapılacak

Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 05-07 Ekim 2012 tarihleri arasında "Medrese Geleneği ve Modernleşme Sürecinde Medreseler" konulu uluslararası sempozyum düzenliyor.

MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önemli bir organizasyona imza atıyor. Muş Alparslan Üniversitesi tarafından 05-07 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Medrese Geleneği ve Modernleşme Sürecinde Medreseler" konulu uluslararası sempozyumda yıllardır tartışılan medreselerin masaya yatırılması hedefleniyor.

Yurt içi ve yurt dışından yüzü aşkın tebliğci ve konuşmacının katılacağı sempozyumda medreseler; tarihi, eğitim-öğretim, modernleşme sürecinde karşılaşılan sorunlar, mevcut durum ve gelecek gibi ana başlıklar altında tüm boyutlarıyla tartışılacak.

05 Ekim 2012 Cuma günü başlayacak ve üç gün sürecek olan sempozyuma ABD, Almanya, İngiltere, Mısır, Sudan, Suudi Arabistan, Ürdün, Irak, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Pakistan ve Malezya'dan çok sayıda akademisyen katılacak. (İnan Sur/ M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.