Milli Eğitim Bakanlığı, 900'ü aşkın merkezde Osmanlıca kursları açıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 900'ü aşkın merkezde Osmanlıca kursları açıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı işbirliğinde Türkiye'nin 900'ü aşkın merkezinde Osmanlıca okuma kursları açılıyor.

MERSİN- Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Hayrat Vakfı ile birlikte önemli bir eğitim ve kültür projesini başlattı. Türkiye'nin 900'ü aşkın merkezinde Osmanlı Türkçesi okuma kursları açılıyor. Bu kapsamda Osmanlı Türkçesi kursları il koordinatörü ve Hayrat Vakfı Mersin Temsilcisi Mehmet Akif Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ü ziyaret etti.

 

Gül, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserlerin okunup anlaşılması, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanılması ve bunların kültür hayatına kazandırılması amacıyla Osmanlı Türkçesi kursları düzenleneceğini belirtti.

 

Hayrat Vakfı Mersin Temsilcisi Mehmet Akif Doğan ise "Kurslarımız merkez ilçeler; Akdeniz, Mezitli, Yenişehir ile Tarsus'da Halk eğitim merkezleri bünyesinde açıldı. Zamanla bu sayı daha da artacak. Kurslar ücretsiz olarak veriliyor. 2'nci dönem kurslarımız 4 Mart'ta başlayacak. Halk eğitim merkezine müracaat ederek yahut www.osmanlicaegitim.com sitesine girerek kayıt için başvuru yapılabiliyor" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.